Türkiye 13 yıldan bu yana AKP nin anti demokratik, baskıcı, kayırmacı, dışlayıcı, ötekileştirici bunlarında ötesinde asimilasyoncu hükümet olma anlayışına 7 Haziranda Türkiye Halkı dur demiştir.

AKP 2011 seçimlerinde aldığı %50, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı %52 oyu %40 düşürmüştür. Yani halkın %60 ı AKP iktidarını da, Cumhurbaşkanının vesayetini de istememektedir. Bu şu anlama gelmektedir. Yeni Hükümeti kuracak yapı CHP, MHP, HDP dir. Halkın seçimlerde verdiği mesaj budur. Ancak, MHP nin uzlaşmaz tavrı içinde her hangi bir koalisyon gözükmemektedir.

AKP seçimlerden 1.Parti olarak çıkmasına ve Koalisyon kurmaya en yakın parti olmasına rağmen Hükümet kurma konusunda işi en zor olan partidir. Çünkü bu güne kadar ortaya koyduğu tek adam yönetimi, uzlaşmaz tavrı ve yolsuzlukların üstünü kapatma anlayışı ile diğer partiler AKP ye uzak durmaktadır. Tek çözüm muhalefet Bloğunun koalisyonudur. Ancak HDP gerek seçim öncesi, gerek seçim sonrası pozitif duruşuyla uzlaşmaya en yakın parti görünümünde iken MHP anlaşılmaz bir politika ile uzlaşmaz bir tavır izlemektedir. AKP ile Hükümet kuramayacağını ortaya koyduğu ağır koşullarla belli olan MHP,  HDP ye yönelik olumsuz tavrı ile de muhalefet alanını da daraltmakta, hatta imkansız hale getirmektedir. Çünkü Dünyada artık alıcısı olmayan etkin milliyetçilik Türkiye de başka bir etnik yapı olan Kürt Siyasal yapısı zıtlığı üzerinden karşılık bulmaktadır.

Ancak 7 Haziran seçimleri Türkiye Siyasal Tarihi açısından bir mil addır. HDP nin izlediği politika Türkiye halkının önemli bir kesimini Türkiye Partisi olma yolunda ikna etmiş gözükmektedir. Bu seçimlerde HDP sadece Kürtlerin değil önemli ölçüde Türklerin hatta beyaz Türklerin de desteğini almıştır. 7 Hazirandan sonra PKK silahı öne çıkaran bir politika izlemez ise Türkiye de de etnik Türk milliyetçiliğinin alıcısı kalmayacaktır.  Erken seçim olması ve Uzlaşmazlığın MHP den kaynaklandığı anlaşılması MHP nin bu oyu nun da önemli bir kısmını kaybedeceği aşikardır. Bu nedenle MHP, HDP ile  aynı koalisyonda yer almasa bile vereceği güven oyunun dışında herhangi bir işbirliği içinde gözükmeyecek HDP nin desteğine hayır dememelidir. Eğer MHP  Bu seçeneği reddeder ve Ülkeyi yeniden seçim ile baş başa bırakırsa mevcut gücüyle yeniden gelemeyeceği gibi aynı zamanda AKP ye oy kaptırarak 18 eksik milletvekilinin tamamlamasına sebep olacaktır. Gerçi MHP nin amacının bu olduğu temsilcilerinin açıklamasından net biçimde ortaya çıkmaktadır. MHP temsilcilerinin CNN Türk de ki Tarafsız bölgede yaptığı açıklama bu doğrultudadır. 

Erken seçimin kendi işlerine yarıyacağını iddia ederken Ahmet Hakanın erken seçimde AKP, Koalisyon un Ülke istikrarını kilitlediği, çözümün tek parti iktidarı söylemi üzerinden propaganda yürüterek %2-3 oyu geri çevirirse yapılacak seçim AKP nin tek başına iktidarını sağlamaz mı? sorusuna, milletimiz öyle istiyorsa tek başına iktidar olsun sorun yok demişlerdir.

AKP nereden oy kaybettiğini tespit etmiştir. Yapılacak seçimde seçim kurgusunu buna göre yapacaktır.  Bu tarihi vebali kimse taşıyamaz. CHP, MHP, HDP Türkiye Halkına verdikleri AKP den hesap sorma sözünü tutma şansını da kaybedecektir. Bu Koalisyon un kurulmasının izahını Türkiye Halkına her üç parti de rahatlıkla anlatabilir. Tek adam zihniyeti ile, kibirle, despot ve Faşist anlayışla, Basına, Yargıya, Emniyete, Üniversitelere, Öğrencilere, Ülkede muhalif kim varsa baskı yöntemi ile yürütülen iktidara dur demek tarihi bir görevdir. Çünkü, Türkiye de ilk defa Sağcısı, solcusu, Türkü, Kürdü, alevi si, Sünni si, içi si, işvereni ve de Patronlar kulübü böylesi bir hükümette anlaşmıştır.

BU HÜKÜMET KURULMALI BAŞKA YOLU YOK.