CHP Türkiyeye örnek bir demokrasi yaşattı. Yaklaşık 20 yıldır Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını Meclis üyelerini, hatta parti yöneticilerini bir yada birkaç kişinin iki dudağı arasında belirleyen anlayış ilk kez  büyük ölçüde rafa kaldırılarak, Parti içi demokrasinin yolu açılmıştır.

Hem AKP iktidarının halkın yoksul kesiminin büyük çoğunluğunu sadaka kültürü ile kıskaca aldığı, hem de HDP barajı geçemezse ülke diktatörlüğe gider korkusu CHP yi sıkıştırdığı süreçte CHP nin Parti içi demokrasiyi uygulaması CHP ye soluk aldırıp, önünü açmıştır. CHP tabanı kendi belirlediği milletvekili adaylarına daha gönüllü, daha özverili çalışacaktır.

Ön seçim öncesi yazdığım yazılarda belirtmiştim. Bu ön seçimde aday adayları sınav verecek, ama daha önemlisi CHP üyesi de sınav verecek. Gerçekten hem aday adayları seviyeli, düzeyli  CHP nin geleneklerine, kültürüne uygun sınav vermiştir. CHP üyeleri de başarılı sayılabilecek bir sınav vermiştir.

CHP Seçmeni iki önemli sınavı başarı ile vermiştir. Birincisi Örgüte emek vermiş, örgüt için bedel  ödemiş aday adaylarını listelere taşımış, bunu yaparken de örgüt içinde hak etmediği egemenlik kuranların egemenliklerini alt üst etmiştir. Ekip liderlerine, örgütü ben yönetir ben yönlendiririm diyen Belediye Reislerine sizin değil, benim dediğim olur demiştir. Yani anahtar listeleri parçalamış, yok etmiş, kendi listesini yaratmıştır. Bizim adamlarımızı ön sıralara koyun diye anahtar liste yapanlara, CHP üyeleri hayır kimin hangi sıraya geleceğine ben karar veririm demiştir. CHP Üyeleri çalıştığına, emek verdiğine inandığı milletvekillerine yeniden görev verdi. 2011 Seçimlerinde egemenlik sağlayan yapı CHP üyelerinin sınavından geçemedi.

NARLIDERE DE NE OLDU?

1.Bölgede en çok adayı olan ilçelerden biri Narlıdere oldu. Halen Narlıdere de oturan, daha önce Narlıdere de oturmuş, yada bir biçimde Narlıdere de bulunmuş 16 aday yarıştı. İlk bakışta en fazla 10 kişi yazılacağından Narlıdere CHP üyelerinin işi zor gibi görünse de, üyeler Narlıdereli olup olmadığına bakmadan, kendi hemşerisi olup olmadığına bakmadan, hatta Belediye nin ve ilçenin yönlendirmesine de bakmadan objektif olarak kararını vererek oyunu kullandı. Benim de kişisel olarak desteklediğim aday adayları nın bir kısmı da listenin üst sıralarında ve liste içinde yer aldı.

1.Bölgede en yüksek katılımın Narlıdere de olduğu dikkate alındığında Narlıdere üyelerinin verdiği mesaj önemlidir. Narlıdere seçmeni  bugüne kadar ilçe siyasetini belirleyenlere dur diyerek, benim irademe karışma mesajı vermiştir. Ben sizin dediğinizi değil kendi değerlendirmem sonucu bir sıralama yaparım demiştir.

Ön seçim günü Belediye Başkanı ve İlçe Başkanının olduğu iddia edilen anahtar listelerde yer alan aday adayların başarısız olması, Narlıdere üyelerinin Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı na verdiği mesaj olarak değerlendirilmelidir. Narlıdere ön seçiminin iki başarılı aday adayı vardır. Hem Musa Çam hem de Ergin Demir seçim mühendislerinin anahtar listelerinde yok, ama Halkın Listesinde vardı. Halkın oy vermesi için Musa Çam ın seçim çalışması yapması gerekmiyordu öyle de oldu. Ergin demir düzeyli ve özverili bir ön seçim çalışması yapmıştır. Tüm ailesini seferber etmiş, onun samimiyetine inanan dostlarının katkısı ile başarı kazanmıştır.

Halk kararını emekten, mücadeleden, halka yakın duruştan ve değişimden yana kullanmıştır.

İstanbul da  Erkut Erdoğdu, Mahmut Tanal, Yelda Onur, Ankara da Aylin Nazlı Aka, Manisa da  Özgür Özel, İzmir  Musa Çam gibi Gezi de, sokakta, madencinin ve halkın içinde olan mücadele insanlarını yeniden değerlendirmiştir. Aynı zamanda Halkın içinde olmayan, siyaseti meslek haline getiren elit siyasetçileri listelerin dibine itmiştir.