Seçime 30 gün kaldı. Türkiyenin kaderini belirleyecek seçimler yapılacak. Kimsede tık yok. Hem siyasetin hem de Türkiye halkının üzerinde ölü toprağı var. Sanki bir ay sonra bu ülkede seçim yok, sanki bu ülkede AKP iktidardan düşmemiş.

Çözüm süreci nin yarattığı çatışmazlık ortamında 7 Haziran ı kaybeden AKP Şimdi savaş süreci ile kazanma hesabı yapıyor. Yapılan hesaplar çok ince ve kurnazca. Her gün şehit cenazesi nin gelmesi, sokağa çıkma yasağı ile dikkatlerin başka yerlere yönlendirilmesi AKP nin işini kolaylaştırıyor. Muhalefet çatışmalar ve şehit cenazelerine gösterdiği hassasiyet nedeniyle miting yapmıyor, sahada çalışmıyor. Ama AKP hem Cumhurbaşkanı, hem başbakan hem de Bakanları ile yarattıkları resmi toplantıları propaganda alanı olarak kullanıyor. Teröre tepki mitinglerini, uydurma açılış törenlerini, Şehit cenazelerini birer Propaganda mitingine dönüştürüyor. Bir yandan da az oyla kaybettiği kritik yerlere seçmen transferi yapıyor, orada ki en küçük feodal ilişkileri kullanıyor, Sandıkları uzak mekanlara kaldırarak halktan kaçırarak her türlü seçim hilesine başvuruyor. Ama Ülkenin geleceği için kaygısı olanlar, Demokrasi, barış ve özgürlük beklentisi olanlar, AKP nin tüm saldırı ve yıkımlarını durdurmak isteyenler eli kolu bağlı bekletiliyor.

Bu aymazlık bitsin, atın üzerinizden ölü toprağını kalkın ayağa.

Ülkede barıştan demokrasiden, özgürlükten yana olanlar ayağa kalkın,

AKP nin 13 Yılık iktidarında sokağa çıkarılamayan, haklarını talep edemeyen emekçiler ayağa kalkın.

Özgür olmayan Üniversitelerde bilim yapamayan,  Profösörler, Doçentler, Öğretim üyeleri ayağa kalkın.

Çağdaş, demokratik, bilimsel ve Laik eğitimden uzak tutulan, baskı ve saldırı altında eğitim yapmak zorunda bırakılan öğrenciler ayağa kalkın.

Soma da, Ermenek te, Çeltekte eşlerini, babalarını, çocuklarını, kardeşlerini bir avuç kömür için toprağa veren madenci aileleri ayağa kalkın.

Baskı, sürgün, ceza tehdidi altında yoksulluğa terk edilen kamu çalışanları ayağa kalkın.

 Polis baskısı, yargı baskısı ceza baskısı ile karşı karşıya kalan, Bağımsız medya kuruluşları ayağa kalkın.

Yaşam kendisine zehir edilen, çocuklarına, evine ekmek götüremeyen işsizler ayağa kalkın.

Çocuklarının yaşamından endişe eden, benim çocuğumun şehit haberi gelir mi diye tedirgin olan asker aileleri ayağa kalkın.

Özgürlükleri elinden alınmış, ötekileştirilmiş, horlanmış, yok sayılmış, Aleviler, Sünniler, Türkler, Kürtler, Ermeniler, tüm azınlıklar ayağa kalkın.

Tayyip Erdoğanın 7 Haziran seçimlerinden sonra Hükümeti kurma görevi vermediği, aynı sonuçlar çıkması halinde 1 Kasımdan sonra da görev vermiyeceği açık olan CHP, iktidarı hedeflemek için ayağa kalkın.

AKP kendi iktidarı için barajın altına itilmek isteyen HDP, AKP tarafından seçmenleri çalınmak istenen MHP ayağa kalkın.

Yüzde onluk çağ dışı seçim barajı nedeniyle parlamentoda temsil olanağı bulamayan siyasi partiler; Sosyalistler, Koministler, Liberaller ayağa kalkın.

Herkes ayağa kalksın ki, zulüm dursun, kan dursun, gözyaşı dursun.

Herkes ayağa kalksın ki; Adalet uyansın, özgürlük uyansın barış uyansın.

Herkes ayağa kalksın ki ; Sevgi büyüsün, hoşgörü büyüsün, merhamet büyüsün.

Herkes ayağa kalksın ki ; kin bitsin, nefret bitsin, düşmanlık bitsin.

Herkes ayağa kalksın ki  Hainler gitsin, zalimler gitsin, Diktatörler gitsin.

İnelim hep birlikte alanlara, Uymayalım 1 Kasıma kadar,  AKP yi tamamen silelim siyaset sahnesinden, sadece çocuklarımızın geleceği için.