Seçimlere giderken Türkiye’nin durumunu iyi göstermeye çalışan, hesaplama yöntemlerini sürekli değiştiren TUİK verileri yine de gerçekleri kapatamıyor. İşte açıklanan veriler :
Ülkenin en zenginleri kabul edilen ilk yüzde yirmilik diliminin yani en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay %45,9 oldu. En alttaki %20 ise sadece % 6,2 alabiliyor. 
Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine göre sıralı yüzde 20’lik gruplar, 2013-2014
Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri; hanehalkı kullanılabilir gelirinin, hanehalkı büyüklüğü ve kompozisyonu dikkate alınarak hesaplanan eşdeğer hanehalkı büyüklüğüne bölünmesi ile elde edilmektedir. Eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert gelirine göre, en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden aldığı pay %45,9 olurken, en düşük gelire sahip yüzde 20'lik grubun payı %6,2 oldu.
Toplumun en zengin %20’sinin gelirinin en yoksul %20’sinin gelirine oranı şeklinde hesaplanan P80/P20 oranı 7,4 oldu. 
Ortalama yıllık eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert geliri 14 bin 553 TL oldu.
Türkiye’de ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 14 bin 553 TL.
Nüfusun %15’i yoksulluk sınırının altında kaldı 
Eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin %50’si dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre, yoksulluk oranı bir önceki yıla göre değişmeyerek %15 olarak gerçekleşti. 
Okur-yazar olmayanların %27,7’si, üniversite mezunlarının ise %1,3’ü yoksul 
Okur-yazar olmayanların %27,7’si, bir okul bitirmeyenlerin %25,1’i yoksul iken, bu oran lise altı mezunlarda %12,5, lise ve dengi mezunlarda ise %5,7 oldu. Yükseköğretim mezunları %1,3 ile yoksulluk oranının en düşük gözlendiği grup oldu.
Sürekli yoksulluk oranı %15,1 oldu 
Dört yıllık panel veri kullanılarak hesaplanan “sürekli yoksulluk” oranı, eşdeğer hane halkı kullanılabilir fert medyan gelirinin %60’ına göre son yılda yoksul olan ve aynı zamanda önceki üç yıldan en az ikisinde de yoksul olan fertleri kapsamaktadır. 
Buna göre, 2014 yılında sürekli yoksulluk oranı %15,1 olarak hesaplandı.
Ekonomik nedenlere bağlı yaşam koşulları da iyi değil. 
Nüfusun, %66,5’i konut alımı ve konut masrafları dışında taksit ödemeleri ve borçları olduğunu, %68,7’si “evden uzakta bir haftalık tatili”, %29’u “beklenmedik harcamalarını” ve %68,4’ü “yıpranmış ve eskimiş mobilyalarını yenileme ihtiyacını” ekonomik nedenlerle karşılayamadığını beyan etti.
Maddi yoksunluk yaşayanların oranı %29,4 oldu.
Sandığa giderken Türkiye’nin geleceğini de belirlediğimizi unutmamamız gerekiyor. Alışagelmiş bir biçimde değil, Ülkenin geleceğini düşünerek oy vermeye hepinizi davet ediyorum.
Sağlıcakla kalınız sevgili okurlarım.