Saygıdeğer okurlarım makale yazmaya İzmir’de İlk Adım Gazetesinde başladım.
Ege Postası gazetesinde iki yıl köşe yazılarım yayınlandı, eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Adaykolik Başkan başlıklı makalemden alındı Ege postasında yazılarımın yayınlanmasını engelledi.
 
Duruş Gazetesi, Haber Özgürce, Gündem35 ve 6 n 1 k haberde makalelerim yayınlanmakta.
İki yıl önce Ege postasında yayınlanmış olan Gavur İzmir makalemden hatırlatma alıntısı yaparak sosyal demokratların kalesi İzmir’de ne söyledik ne oldu ve CHP bizimdir hareketinin muhalefeti.
 
GAVUR İZMİR: Ülkeyi toplumu çağdaş demokrasiye taşımak savıyla yola çıkanların Cumhuriyet’i ırkçı temellere göre bölmek ya da kökten dinci ilkelerle yıkmak isteyenlerin İzmir’de emellerine erişemeyen siyasiler; çağdaş aydın yurtsever İzmir halkına gâvur deme gafletine düştüler. Çağdaş İzmir halkının gâvurluğu 90 yıl öncesine dayanmaktadır.
15 Mayıs 1919 da İzmir’in işgalinde İnsan Hakları (Hukuk-u Beşer) Gazetesinin başyazarı Osman NEVRES Kuvayi Milliye Milisi kod adı Hasan TAHSİN Yunan Efsun alayının sancaktarına ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan TAHSİN yaylım ateşine tutulur, süngü darbeleriyle bedeni parçalanır şehit olur. İki gün içerisinde iki binden fazla Egeli, işgal güçleri tarafından hunharca öldürülür.
 
İzmir halkı 1969 baharında binlerce İzmirli ABD Emperyalizminin 6.filosunu protesto etme mitinginde bir araya geldiler.”Ne şeriat ne de darbe” özdeyişiyle Cumhuriyet mitinglerinde de yüz binlerce İzmir’li Gündoğdu meydanında bir araya geldiler.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin efsane Halkçı Başkanı İhsan ALYANAK, Yüksel ÇAKMUR, Ahmet PİRİŞTİNA ve Aziz KOCAOĞLU‘nu ikişer dönem İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanlığına getirmekle Genel seçimlerde de atama ile gelen millet vekili adaylarına rağmen tercihini Cumhuriyet Halk Partisi’nden yana belirleyen İzmir Halkı ne kadar gavur olduklarını defalarca ispat etmişlerdir…
 
Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine Cumhuriyet Halk Partisinin de ilkeli idealist  siyasetçilere  ve parti içi demokrasiye ihtiyacı var.
İzmir’i sosyal demokratların kalesi yapmak uğruna yıllarca mücadele eden binlerce örgüt emekçisinden biriyim.
İki yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlerde CHP kalesi olan İzmir’de Belediye Başkanlarını ve Belediye Meclis üyelerini ön seçimle belirlemez ise kale surlarının çatlama ihtimali var.
CHP İzmir’de 6 veya 8 ilçede Belediye başkanlıklarını kaybedebilir.
 
İlkeli insanlar onurlu bireyler esaret altında gücün tutsağı olmamalı, parti içi demokrasi mücadelemize devam ederek İzmir’de üyelerle ön seçim yapılması için örgüt emekçisi kardeşim bir ıslıkta sen çal parti içi demokrasi için mücadele de yer al.  Mayıs 2012
 
İzmir CHP’de Yerel Seçim Sonrası Muhalefet
 
Mayıs 2012 de yayınlanan Gavur İzmir makalemde tahminim çıktı diye övünmüyorum.
30 Mart 2014 yerel seçimi tarihimize en şaibeli seçim olarak geçecektir.
 
Ayrıştırma Kutuplaştırma Partisi  rüşveti ve yolsuzlukları türbanla örten takkiyeci iktidar ülke demokrasisine seçimlere gölge düşürdü.
İzmir CHP İl Başkanı Ali Engin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in İzmir’de başarılı çıktık demeleri de erkin ellerinde olma tesellisidir.
15 Nisan Ege Tv Ana Haberde CHP eski milletvekili Kemal Anadol CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesini söyledi. Milletvekili eskisi, Kemal abi CHP sana defalarca Milletvekili olma şansı verdi sen partiye, halka ne verdin?
 
17 Nisan Show Tv Haberde eski CHP genel Başkanı Deniz Baykal “çılgınca hatalar yaptılar başarısızlığın gereğini yapmalıdırlar.” Diyor. Sayın Baykal bu asırlık çınara deniz vurgununu ilk siz vurdunuz parti içi demokrasiyi de siz bitirdiniz.
 
14 Nisan 2014 günü Yurt Gazetesi “İzmir’de Kılıçdaroğlu’na isyan CHP Bizimdir Hareketi” manşeti attı. Yurt Gazetesinin sahibi CHP K.Maraş milletvekili Durdu Özpolat Ankara Çankaya Belediye Başkanı Aday Adayı oldu, atanmadı Yuırt Gazetesinin de muhalefet yapmaya başlaması ondan mıdır?
Mustafa Sarıgül daha çok çalışacağız diyor, amaç belli gaye belli CHP yi fırtınalı bir
Kurultay mı bekliyor ?
 
30 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de CHP Belediye Başkanı adaylarını ön seçimle belirlemiş olsaydı, İzmir’in 30 ilçesinde de sosyal demokrat belediye başkanları olacaktı.
 
Çiğli Belediyesi eski başkanı Metin Solak yolsuzluğumu ve borçluluğumu ispat etsinler belediyenin önünde kafama sıkarım diyor. Metin Solak 5 yıl önce kafasına silah dayayıp öylelikle belediye başkanı olmuştu, Metin başkan bireysel silahlanmaya karşı biridir. Amerikan filmlerini çok izliyor herhalde. 
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan borçlu bir belediye teslim aldı. Hasan Başkan Çiğli Belediye Şirketi KAFESAN da çalışan sendikalı işçilerin yarıya yakınını işten çıkartarak rahatlamayı düşünüyor diye söylenmekte. Eğer öyle olursa Karşıyaka KENT A.Ş. de yaşanan direniş Çiğli dede yaşanır.
“Karşıyaka Belediyesi KENT A.Ş. Direnişi” makalemi 1 Mayıs işçi bayramında yayınlanacak.
Geçmişte siyasette bir uzman olduğumu söyleyenler benim adalet terazim şaşmaz, yazdığım her makalemin hesabını vermeye hazırım, direnç şairleri şiiri yaşam nedeni sayanlar korku nedir bilmezler.
Cumhuriyet Halk Partisinde geçmişte önemli görevler üstlenmiş olanlar parti içi demokrasiyi savunmak bugün mü aklınıza geldi?
Milletvekili veya Belediye Başkanı olarak atamayla göreve geldiğinizde her şey iyi, olmadı atanmadınız görevde değilsiniz hemen yüksek perdeden muhalefete başlıyorsunuz.
Ne acıdır ki siyasilerin bir çoğu jurnalcı dalkavuklara itibar  ediyorlar,öğünmekten öğrenmeye zaman bulamıyorlar.
Kini ,öfkeyi ,inadı bırak. Gerçekleri görsün gözün. Çağdaş dünyanın aydınlığına dönsün yönün.
Cumhuriyet Halk Partisi Teokratik Osmanlı Hanedanlığının çöküşünden sonra Devrimle var olan yüzyıllık bir çınardır, çoksesli bir partidir. Yerel seçimler sonrası bunca çatlak sesin çıkması bu söylemler demokratlık değil düpedüz ihanettir. 
 
 
Yorgun Demokrat
Şükrü Boyraz