Bir gülün çevresi dikendir hardır

Bülbül har elinden ah ile zardır

Ne olsa da kışın sonu bahardır

Bu da gelir bu da geçer ağlama

Daimi’yem her can ermez bu sırra

Gerçek kâmil olan yeter onura

Yusuf sabır ile vardı Mısır’a

Bu da gelir bu da geçer ağlama


( Daimi, Ağlama )


Devlet Şaşırtıyor; “Bütünlüğü İstemeyen Güçler”; Şiddetimle Tanırlar Beni… 


Esasında “Seyir İçin Olmaya, Ha(l)kk İçin Ola” I. ve II. Bölümlü metni dikkatlice okunduğu zaman Türkiye Cumhuriyetinde halka ve topluma dair yön verme dayatmalarını açıkça görülecektir. Can alıcı krizlerin üzerinden ideolojik kamplar yaratarak kendisini ve sistemi onaylatmanın oyun ve hilelerini senaryolarla uygulamak için sürekli “komple teorileri” aramaktadırlar. İşte bunun sonucunda savaş politikalarının arzusu olan kanlı girişimlerde de geri kalmayarak “devletlu şiddetini” gün be gün yanıp tutuşarak sergilemektedirler. III. bölümle de seri devam edilerek resim genişletilerek tamamlanmaktadır. 


Hatay’ın Reyhanlı’ ilçesinde gerçekleştirilen katliamın kendisinin devletin ( artık iktidar devlettir) bizatihi yönlendirmelerle yönettiği Suriye savaş politikasının ürünü olarak karşımıza çıkmasıdır. Sınır bölgesinde beslediği ve mühimmat sağladığı yapıların iktidarın politikaları doğrultusunda ve bunun sonucu olarak ferdi davranışlarının kural tanımaz bir pervasızlıkla gerçekleştirdikleri saldırıların bilinen, ortaya çıkan yansımasıdır. Katliamın ardından haber ve yayın yasağı aynen 1980 Askeri Faşist Darbesinin uygulamalarıyla paralel seyridir. Orada Askeri bir boyut yasak getiriyorken burada ise iktidar üzerinden RİTÜK sivil yasak getirmektedir. 
Özgürlükler, haklar ve kazanımlar genişledi diyoruz. Genişleyen haklar var fakat halkların, toplumun, toplulukların değil, iktidarın ve onun rehberi olan siyasal islamın baskıcı hakları genişledi diyebiliriz. Bununla beraber iktidarla paralel eş güdüm olarak çalışan ana akım medya verilmiş hazır taslaklarla haberleri “devletin birlik ve bütünlüğünü” istemeyen örgütlerin işlediği yalanını pervasızlıkla ekranlara taşımakta bu da yetmezmiş gibi internet ortamlarında internet gazetelerinde flaş haberler olarak vermektedirler. İktidarlarla yakınlığı bilinen kanal 7 ve internet gazetesi haber 7’nin haberleri bu anlamda örnek teşkil etmektedir.Linkte verilen haberde ( ) şüpheliler bombaları Suriye'den deniz yoluyla Samandağı’na getirdiği, buradan da Antakya'ya götürdükleri verilmektedir. Devamında da Suriye gizli servisi El Muhaberat süslemesiyle örgütlü bir çalışmayı sözüm ona sunmaktadır. Tabii ki söylemeye gerek var mı bilmiyorum. Samandağ’da Arap Alevileri ( Nusayriler) oturmakta, Nusayriler üzerinden Alevi toplumunu hedef tahtasına oturtmakta aynı zamanda “devletin birlik ve bütünlüğünü” tehdit eden topluluğunun Aleviler olduğunu yönlendirmekte ardından kitlesel olarak Aleviler ve Suriye arasında bağlantı kurmaktadır. Kısacası dinsel çatışmanın çığırtkanlığını üstlenmektedir. Devletin özellikle Hatay ve çevresinde ki mülteci kamplarında beslediği El Kaide, El Nusra ve ÖSO örgütlerini Suriye’ye özgürlük götüreceğim diyerek emparyel güç politikasının önünde kalkan olarak kullanmaktadır. Bu örgütlerin Türkiye’de hem Nusayrilere hem de farklı Alevi insanlarına şiddet girişimlerinin ucu açıkta bırakmaktadır. 


Ana akım medyası bu yönlendirilmiş haberleri sunarken resmin arkasında daha büyük sis bulutunu da gizlemeye çalışmaktadır. Hatay Reyhanlı’da ki bombalı saldırının ardından Nusayrilerin, katliama maruz kalan halka yardıma koşması ve tezgâhlanan oyunu bozmasıdır. Bombalı saldırıyı Suriye gizli servisi El Muhaberat bağlamaya çalışması alternatif yurt dışı haberlerin verilmesiyle boşa çıkmakta, dünyaya duyurulan haberlerle bombalı saldırıyı El Kaide bağlantılı El Nusra örgütünün üstlendiğinin duyurulmasıydı.(  )


İngiliz BBC kanalı "saldırıyı el kaide bağlantılı el nusra cephesi üstlendi"....

İngiliz ITV kanalı "Türk hükümetinin desteklediği muhalifler Türkiye’yi kana buladı 116 ölü"....

The telgraf "Türk hükümeti şaka gibi açıklamalar yaparak hedef şaşırtmak istiyor, 140 dan fazla ölü".... 

The sun gazetesi "hükümet yıpranmamak için saldırıyı haber yapmayı yasakladı"....

Fransız gazetesi Le monde Bir Türk atasözü derki,''Besle kargayı oysun gözünü'' Türkiye'nin desteklediği aşırı dinci Suriyeli muhalifler Türkiye’yi kana buladı 120 den fazla ölü… gibi 


Fakat ana akımın belirlenmiş haberlerine rağmen halkın bilinçli olarak yaşanılan bombalı saldırının gerçeklerini aramada ki iradesi ve takipçiliği iktidarı boşa çıkarmaktadır. Düşündüğü kamplaşma ve yarılma oyunu tutmamıştır. Bundan sonra ki süreçte durumla ilişkisi olmayan insanları takibe alarak önünde duran toplum kesimlerini temizlemekte kullanacak ve şüpheli olarak alarak uzun tutukluluklar sağlayarak faşist uygulamaların bir yenisini de yaşatacaktır. Fakat iktidarın foyası ortaya çıkmıştır. AKPartisine oy veren veya vermeyen bu süreçte halka ve topluma karşı işlenen cinayetleri eylemleriyle, gösteriyle alana taşımakta ve istifaya çağırmaktadır. 

Sonuç olarak Hatay Reyhanlı’da ki katliam göstermiştir ki emperyal güç oyunlarına, özgürlük süsü verilmiş BOP tezgâhlarına, dinsel, kindar çatışma diline ve halkların çatallaştırılmasına karşı farklıklarıyla devlete karşı yaşam dirliğini taşımada ki sarsılmaz arzusu ve direncidir. 



Devam Edecektir…


Aşk-ı Muhabbetle