Bana dönek demiş itin birisi
Dönekliğim neymiş de hele hele
Eli çatlamamış hayvan irisi
Er meydanına gel hele hele
 
Yiğittir ölüsü dağlara kalan
Yiğittir yiğidin öcünü alan
Soytarıdan yiğit olur mu ulan
Adam vuracakmış Ker hele hele
 
Aşık Mahzuni Şerif
 
Adaykolik Başkan, Başkanın Taşeronları, Başkanın Muhtarları başlıklı makalelerimden alınan ve bana tehditler savuran başkan bu alınganlığın ve saldırganlığın gerçekler aynasında kendini görmendendir.
 
Adaykolik Başkan diğer belediye başkanı aday adaylarına karşı elindeki erki kullanarak, ilçendeki muhtarlara vaatlerde bulunarak atanmanın yapılması için muhtarları parti genel merkezine sürüklemeye kalkışman demokratlık, bu yaşanan gerçekleri köşemde yazmam gaflet ve döneklik öylemi?
 
Adliye karşında
Hukuk danışmanı yanında
Mafya elinin altında
Hergele meydanında
Elinde kama
İzleri omurgamda
Unuttum sanma…
 
Şiiri yaşam nedeni sayanlar korku nedir bilmez.
Yorgun Demokrat direnç şairidir.
Karanlığa ışık tutmak görevimdir.
 
Saf değiştirmeler her toplumda olur. “Döneklik” yalnızca bizim topluma özgü bir olgu değildir. Evrensel bir aydın hastalığıdır.
Kararlarını, düşüncelerini çok kolay ve sık değiştiren inançsız, ideolojisiz siyasetçiler topaçlara benzerler. İhtirasın ipi ne yöne sarılmışsa o yöne dönerler.
 
Üreten, çalışan eleştiren ve eleştiriyi kabul eden herkesi karalama çukurunda boğmaya çalışırsak, ötekileştirirsek var olmayan sözde yaşanmışlıkları gerçekmiş gibi servis edersek, kişisel çıkarlarımızı parti ve ülke çıkarlarının önüne koyup, merdaneli çamaşır makinesi gibi kıvırırsak, hırs budalası rant ve saltanat delisi adaykoliklerden farkımız kalmaz.
 
Küçük beyinler bireyleri, orta beyinler olayları, gelişmiş beyinler düzenleri tartışır.
 
Bertolt Brechtder ki; ”Bilmeden yapılan hata yanlışlıkla olmuştur, ancak bilinçle yapılan hata düpedüz ihanettir.”
Demokrasiyi geliştirmek için, özgürlük için,  İnsan hakları için tüm yurtsever aydınlar, yazarlar, siyasetçiler hataları gözden geçirmeli ve ihaneti sorgulamalıdır.
 
Yorgun Demokrat