Bu toprakların adı “Anadolu”dur. Adını vatana verdiler, bütün acıları annelere yüklediler. Çocuklara yaramazlık, gençlere aymazlık yakışırda bir tek ölüm yakışmaz.
Berkin Elvan 14, Uğur Kaymaz 12, Ceylan Önkol 10 yaşında el üstünde tutulmak için tabuta girmemeli çocuklar. Halkımız aklıselim çocuklar yetiştiriyor, dindar ve kindar bir gençlik istemiyor. Çocuklar, gençler ölmesin analar ağlamasın. 
 
Maden ocaklarında ilkel koşullarda çalıştırılan ve ihmal edilen Soma maden katliamında ölen 301 maden emekçisinin kömür karası akıbetinin ateşine yakınları yanarken, daha kırkı çıkmadan ülke gündeminde neredeyse unutuldu.
Besicilikte, tarımda geriliyoruz. Hormonlu besleniyoruz. Balık hafızalı bir topluma mı dönüşüyoruz?
Dindar ve Kindar bir gençlik dini ve dili kullanarak siyasetle ticaret yapmak, Din, Siyaset, Ticaret üçgeni iç içe girince şan, şöhret, rant ve saltanat çelişki ve ilişkileri ve kirlenen siyaset cemiyeti insanı ve de insanlığı medeniyetin gerisinde bırakıp bedbaht etmektedir.
Ülkemizde gündem çok hızlı değişiyor, değiştiriliyor.
Ergenekon ve Balyoz davaları Türk Silahlı Kuvvetlerine kurulan bir kumpas-MIŞ.
34 yıl sonra 12 Eylül darbesinin yaşlı bunak paşaları ağırlaştırılmış müebbet e mahkûm oldular, rütbeleri sökülmüş, onlar artık Er-MİŞ.
Irak Şam İslam Devletinin (IŞİD) militanları terörist değilmiş. Meğersem müttefikimizmiş ve bu caniler bizi çok sever-MİŞ.
 
Öncelikli Gündem: Cumhurbaşkanı kim olacak?
Ana muhalefet partisi CHP ve MHP nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun babası İhsan Efendi Cumhuriyet Devrimini benimsemez huzur bulmak için Kahire’ye gider yerleşir.
1944 yılında Nuri ve Hulusi Bey Hac dönüşü Kahire’de İhsan efendiyi ziyaret ettiklerinde Kahire’nin Kal’a tepesinde bulunan Sırrı Baba Bektaşi Tekkesi de ziyaret ederler. O görüşmede İhsan Efendi Bektaşilik sapkınlıktır der. 3 Şubat 2002 de vefat eden Zaman Gazetesi yazarı “Üstat Ali Ulvi Kurucu Hatıralar” kitabından.
Çatının Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu “İslam Birliği Teşkilatı” mı?
“İslam Konferansı Örgütü” nün mü? 10 yıl Genel Sekreterliği görevinde bulunmuş. Akıllıy-MIŞ, Alim-MİŞ.
Efendiler ve ey millet, biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk böyle demişti.
Türkiye (İslam Birliği Teşkilatı) ve ya (İslam Konferansı Örgütü) üyesi değildir. Halkı kandırmayın efendiler.
Türkiye Cumhuriyeti laik demokratik sosyal bir hukuk devletidir.
Anayasa’mızın değiştirilemez ve değişimi teklif dahi edilemez ilk üç maddesi;
“İslam Örgütü” üyesi olmamızı engeller.
Anayasası’na laiklik kavramını koyan bir ülke “İslam Ümmeti” kavramını kabul edebilir mi?
Şeriat kuralları laik bir ülkede referans olabilir mi?
“İslam Adalet Divanı” bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde kabul
edilebilinir mi? 
Cumhurbaşkanı aday adayları ideolojik olarak birbirlerinden bir farkında lığı yok.
Değişmez tek şey Türkiye Laik’tir İlelebet te Laik kalacaktır.
 
Ülkemiz 12 Eylül 1980 ihtilalın den bu yana geçen 34 yılda darbe anayasasıyla yönetiliyor. Askeri darbenin serptiği tohumlar yeşerdi boy verdi. Şimdi AKP iktidarının sivil darbesiyle karşı karşıyayız. 12 yıldır iktidar demokrasiyi dinselleştirmek, dini de siyasallaştırmak için din üzerinden takkiye yaparak mağdur edebiyatıyla çılgın projelerle, yalanla, dolanla son demini yaşıyor. AKP iktidarının inandırıcılığı kalmamıştır. Son raunda başbakan kendisini İslam âleminin en büyük savaşçısı sanarak Ortadoğu yangınına kürek çekiyor. Vatan, Millet ve Allah aşkına…
 
25 Şubat 2003 tarihinde Irak krizi konusunda TSK’da TBMM sinden teskerenin çıkmasını istemiyordu ve teskere çıkmamıştı. Türkiye’nin Milli Ordusuna bu öfkeyle mi kumpas kuruldu? Ergenekon ve Balyoz davalarında hak ve hukuk ihlalleri yapıldı, büyük acılar yaşandı. Mutlak bir gün birileri bu yaşananların hesabını “Yüce Divan”da verecektir.  
 
İnsanı canıyla tehdit edilir, ölümle korkutulur. Din adına kutsal değerler adına çılgına dönmüş insanlıktan çıkmış birileri canını hiçe sayarak 11 Eylül saldırısı yaşandığında uçaklarla ikiz kulelere Kamikaze intiharı gerçekleştikten sonra dünyanın süper gücü ABD “Radikal İslam” tehlikesine karşı Büyük Ortadoğu Projesini hızlandırdı. Ülkemize de ılımlı İslam düştü, AKP iktidarı ABD’nin eseridir.
Süper güçlerin oyunlarıyla Ortadoğu kana bulandı. Adını Arap Baharı koydular. Irak ve Suriye yi mezhep savaşlarının yaşandığı bir bataklığa dönüştürmekteler. Acil önlemler alınmazsa bu kirli savaş Ortadoğu’nun tamamını kapsar ve yıllarca sürebilir. Ülkeyi yönetenler iyi bir dış politika izlemezlerse Ortadoğu’nun kanlı gözyaşlarından Ülkemizde hissesine düşeni mutlaka alır.
 
680 yılında Peygamberimiz Hz. Muhammed’in soyağacı olan Ehli-Beyt’i Kerbela Çölünde katleden Peygamberin torunu İmam Hüseyin’i kafasını kesip başıyla top oynayan zihniyet asırlar sonra yeniden hortlatıldı.
Ortadoğu cehenneminde silahlar, bombalar patlarken silahların ucunda ve arkasında genç insanlar çocuklar ölürken ve bu silahları üreten cani insanlar göbeklerini kaşıyıp purolarını tüttürerek para kazanıyorsa ve onların yandaşları silah baronları dünyanın cennet adalarında yaşıyorsa, İslam ve Müslüman kardeşler Allahu Ekber diyerek bir birlerini öldürerek cennete gideceklerini sananlar, batsın sizin cennetiniz.
Ortadoğu’da bu yaşanan vahşete insanlık tepkisiz kalıyorsa, tükenmiş sizinde insanlığınız.
 
21 Haziran 2014
Yorgun Demokrat