CHP İzmir İl Başkanlığı Bilim Yönetim Kültür Platformu tarafından düzenlenen “İzmir Geleceğine Yürüyor” temalı Konferansını izlerken CHP nin artık daha derli toplu olduğunu hissettim. CHP çalışarak, araştırarak, sorunlara bilimsel, teknik, sosyal bakış açısında çözümler arayarak siyaset geliştirmek için adımlar attığını gördüm.

Her oturumda çok önemli konular görüşüldü. Program iyi hazırlanmıştı. Partililerin siyasi gösteri yerine sorunlar - çözümler, projeler, yerelde yapılanlar ve önümüzdeki süreçte yapılacaklar, Parti üst yönetiminin görüşlerini öğrenmesi olumlu bir gelişme. Meyvelerini yakın gelecekte toplayacaklarına inanıyorum.

CHP İzmir Konferansında iki farklı Aziz Kocaoğlu izledim.

Birincisi, ilk gündeki konuşmasında verdiği mesaj ve tavrıyla gördüğümüz Belediye Başkanı. Aziz Başkan birinci gün CHP’lilerin Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını bilmediklerini, okumadıklarını ağır bir dille anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanını yeterince sahiplenmedikleri ve haksız eleştirilerde bulunduklarını dile getirdi.

İkincisi ise Konferansın ikinci günündeki Aziz Başkan. İkinci gün Aziz Başkan konuşmasında sakin, konusuna hakim, sevecen, CHP lileri kucaklayan bir tavır içindeydi. Çalışmalarını iyi bir dille anlattı. Kentsel Dönüşümle ilgili Murat Karaylçını ilgiyle ve dikkatle izledi. Ben ikinci gündeki Aziz Başkanı daha çok sevdim.

İlçe Belediye Başkanlarının ne kadar donanımlı, ne kadar çalışkan ve bir o kadarda sosyal demokrat anlayış içerisinde olduğunu “Söz CHP’li Metropol Belediye Başkanlarının” adlı Panel’de izleme fırsatı buldum. CHP nin İlçelerde mevcut Belediye Başkanlarını aday göstererek yoluna devam edeceği kanaati oluştu bende.

Hakan Tartanı her ne kadar Konferansta göremediysem de oturum aralarında ekibinin Partililere yaptığı ikramlardan varlığını hissettirdiğini söyleyebilirim.

Kentsel dönüşümün finansman modeli için uzun süredir model araştırıyordum. Murat Karayalçını dinlerken bu konuda fikrim oluştu nihayet. Teşekkürler Murat Karayalçın. 

Konferansın Sonuç Bildirgesini tüm Partililerin başucu notu yapması ve kahvede, evde, işte, sokakta, misafirlikte, sohbette bu nottaki konuları konuşmaları ve geliştirmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum.

İyi bir hafta dileğimle sağlıcakla kalın sevgili okurlar.