Cumhuriyet Halk Partisinde siyasete 1977 yılında Gültepe’de devrimci iradesiyle efsane olan Halkçı Başkan Aydın Erten’le başladım.
1989 da SHP de Metin Karadayı, Avni Çelebi, Müfit Ereş ve ben Cevat Durak’ın Karşıyaka da siyasi ekibinin temelini oluşturduk.
12 Eylül 1980 ihtilalinde kapatılan Cumhuriyet Halk Partisi 1992 de yeniden siyasi yaşama döndüğünde Karşıyaka’da Cevat Durak başkanlığında iki dönem CHP İlçe Yönetiminde görev aldım.
1998 de Bülent Baratalı Başkanlığında İzmir CHP İl örgütünde İl meclisinde görev aldım.
2004 Yerel Seçimlerinde Cevat başkanın seçim sekreter yasında sorumluluk aldım. Cumhuriyet Halk Partisinde Karşıyaka Belediye Başkanlığına Cevat Durak atandı ve seçilerek belediye başkanı oldu.
Cevat Durak yıllarca birlikte siyaset yaptığı siyasi ekibinden yalnızca bir tek Hüseyin Çalışkan’ı önce meclis üyesi yaptı, sonra siyasi başkan yardımcılığına getirdi, Karşıyaka Belediyesi KENT A.Ş. yönetim kurulunda da görev üstlenen Hüseyin Çalışkan Karşıyaka Spor Kulübü (KSK) başkanlığına da getirildi.
Günümüz demokrasisinde kelimenin tek anlamıyla Hüseyin Çalışkan aydınlığın yüzü olan Karşıyaka’da sadrazam oldu.
Yorgun Demokrat Şiir kitabımda “Zübükzade Sadrazam” Hüseyin Çalışkan’ın meziyetlerini yazdım.
“Sevdamız Karşıyaka” dediler Hüseyin Çalışkan ve Sosyal hizmetler Müdüresi Eşi Ayfer Çalışkan İstanbul Kadıköy belediyesinin Temizlik İşlerinde taşeron firma olarak faaliyet gösteren ALTAŞ’a bir ziyaret gerçekleştirdiler. 2 ay sonra Cevat başkan meclis üyeleri ve müdürlerden oluşan 40 kişilik bir heyetle ALTAŞ şirketinin tahsis ettiği bir otobüsle Kadıköy’e gittiler, ALTAŞ’ın patronlarına Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşlerini özelleştirme sözünü verip döndüler.
Birkaç ay içinde Karşıyaka Yalı Caddesine, Bostanlıya, Mavişehir’e yer altı konteynerleri yapıldı. ALTAŞ iki araçla işe koyuldu, ben KENT A.Ş. yönetim kurulunda denetleme görevindeydim.
KENT A.Ş. Temizlik işlerinde çalışan DİSK-GENEL-İŞ’e bağlı 5 nolu şubenin sendikalı çalışan işçileri tedirgin oluyorlardı.
Cevat Başkanla görüşmemde Karşıyaka güzel olduğu kadar da temiz bir ilçe. Sizden önce de temizdi bugünde temiz sizden sonra da temiz ve güzel kalacaktır. Karşıyaka belediyesi temizlik işlerinin tamamını gelecekte ALTAŞ isimli taşeron şirkete devretmeyi mi düşünüyorsunuz? Diye sorduğumda Cevat başkan doğru yanıt vermek yerine geçiştirdi.
KENT A.Ş. yönetim kurulu başkanı Yılmaz Yılmaz’a denetim kurulu görevinden istifa dilekçemi sundum. Yılmaz bey Cevat başkanın siyasi arkadaşısın istifanı kabul etmem dedi. KENT A.Ş. iyi yönetilemiyorsa bilinçlice zarara uğratılıyorsa suçlu temizlik işlerinde çalışan emekçiler değildir. KENT A.Ş. üzerinde oynanan bu senaryolara seyirci kalamam, istifa tek yönlü bir karardır Cevat başkana sunun istifamı kabul edecektir. Cevat Durak 2009 Yerel Seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanlığına tekrar geldiğinde ilk işi taşeronlaşmayı hızlandırmak oldu.
KENT A.Ş. çalışanlarının SSK pirimleri bilinçlice yatırılmadı, ihale evrakları eksik sunuldu, KENT A.Ş. devre dışı bırakıldı, Karşıyaka Belediyesi Temizlik İşlerinin tamamı ALTAŞ isimli taşeron firmada kaldı. 
24 Nisan 2009 KENT A.Ş. Genel-İŞ’in 5 nolu şube başkanı Mehmet Çınar KENT A.Ş. işçi temsilcisi İsmail Benler ve Ali Karakoç ile bir araya gelip bu olağanüstü durumun mahiyetini ve çözüm arayışlarımızı değerlendirdik. Genel-İş 5 nolu şube başkanı Mehmet Çınar Genel-İş Genel Sekreteri Kani Beko ve DİSK Konfederasyon Başkanı Süleyman Çelebi’yi durumdan haberdar edip İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun soruna çözüm bulabileceğini söyledi.
27 Nisan 2009 günü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile görüşmemde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile bir araya gelip KENT A.Ş. temizlik işlerinde çalışan işçilerin iş sorununu 3 başkanın paylaşımıyla çözümleneceğini söylediğinde Cevat Başkan Bayraklının Karşıyakadan ayrılmasını gerekçe göstererek KENT A.Ş. temizlik işlerinde 300 e yakın çalışanın işine son vereceğini işçilerden isteyenin ALTAŞ da işbaşı yapabileceklerini söylediğinde Sayın Başkan sendikalı işçiler KENT A.Ş. den işten çıkarılacaklar taşeron ALTAŞ ta iş başı yapacaklar demek oluyor ki sizin sorununuz DİSK-GENEL-İŞ ile yani sendikayla. 
Sayın Başkan KENT A.Ş. çalışanları direnirler, Karşıyaka Belediye Şantiyesinde çadır kurup günlerce, haftalarca belki de aylarca direnişi sürdürebilirler.
DİSK’in Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve GENEL-İŞ Genel Sekreteri Kani Beko’nun destekleyeceği eylemlerin olabileceğini KENT A.Ş. işçilerinin İzmir’den Ankara’ya CHP Genel Merkezine kadar yalınayak yürüyebileceklerini söylediğimde Cevat Durak yarım dudak gülerek direniş olsa da birkaç gün sürer unutulur dedi.
 
27 Nisan 2009 akşamı GENEL-İŞ 5 nolu şube başkanı Mehmet Çınar KENT A.Ş. işçi temsilcisi İsmail Benler Ali Karakoç ile tekrar bir araya geldik.   Şube Başkanı Mehmet Çınar 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlamalarından birkaç gün sonra GENEL-İŞ Genel Sekreteri Kani Beko ile birlikte Cevat Başkanla Görüşeceklerini söyledi.
İşten çıkarılacakların listesinin hazır olduğunu 1 Mayıstan önce belediye şantiyesine asılabileceğini söyledim, Cevat Başkana sıraladığım direniş eylemlerini ve beraberinde hukuksal süreci de başlatmaya hazır mıyız arkadaşlar dedim. Sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak KENT A.Ş. direniş eylemlerini sonuna kadar sürdürmeyi kararlaştırdık.
 
29 Nisan 2009 Karşıyaka Belediyesi Şantiyesine işten çıkarılan 276 işçinin isim listesi asıldı.
30 Nisan 2009 Karşıyaka Belediyesi tarafından işten çıkarılan KENT A.Ş. de çalışan DİSK GENEL İş’e üye olan işçiler Karşıyaka Belediyesinin Örnekköy şantiyesinde direnişi başlattılar.
 
22 Haziran 2009 günü direnişçiler Polis gücüyle Belediye Şantiyesinden dışarı çıkarıldılar. İşçiler gücünü Kent Meydanlarına taşıdılar. Karşıyaka da yaptıkları mitinge Beş bin kişi katıldı.
28 Ağustos 2009 da İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Adanan Menderes Hava Alanında bir provokatör su dolu pet şişesini fırlatarak direnişe gölge düşürdü.
17 Eylülde işe geri dönme ve taşeron sistemin kaldırılması talepleriyle KENT A.Ş. li 60 işçi Ankara’ya yürüyüş gerçekleşirdiler. Diğer işçiler aileleriyle birlikte Karşıyaka Belediye Şantiyesinin önünde kurdukları direniş çadırlarında nöbette kaldılar.
KENT A.Ş. işsizlerinin uzun ve zorlu yürüyüşü 1 ay sürdü. 17 Ekimde Ankara’ya vardılar, Emek mücadelesi veren işçiler günlerce Ankara Abdi İpekçi parkında emeğin, alınterinin, çocuklarının rıskının hakkını alabilmek için demokratik haklarını ararken İzmir’den talimat alan bir grup kendilerine “Alperen Ocakları”  unvanı vererek günlerdir Ankara Abdi İpekçi parkında direnen KENT A.Ş. emekçilerine saldırdılar.
 
İzmir’de yapılan bütün etkinliklerde KENT A.Ş. işsizlerinin direnişleri devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal iktidarın ve yandaşlarının kaset komplosu yüzünden CHP Genel Başkanlığından 10 Mayıs 2010 da çekilmek zorunda kaldı. Cumhuriyeti kuran ve asırlık bir Çınar olan CHP nin Genel başkanlığına 22 mayıs 2010 da Kemal Kılıçdaroğlu geldi
Eylül 2010 da KENT A.Ş. direnişinin 17. Ayında CHP’nin yeni genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’e geldiğinde DİSK-GENEL-İŞyöneticileriyle görüşüp KENT A.Ş. emekçilerinin direnişini değerlendiren saygıdeğer Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla görüşerek Karşıyaka KENT A.Ş. den işten çıkarılan işçileri İzmir Büyükşehir Belediyesinde iş başı yaptırdı.
 30 mart 2014 yerel seçimlerinde Karşıyaka ya CHP Gençlik Kollarında siyasete ilk adımını atan ve CHP İzmir il Gençlik Kolları Başkanlığı görevinde örgütte yıldızı parlayan İzmir CHP il başkan yardımcısı görevinden Karşıyaka CHP Belediye başkanı adayı olarak atanan Hüseyin Mutlu Akpınar %71 oy alarak İzmir de en çok oy alan Belediye başkanı olarak Karşıyaka’ya Belediye Başkanı oldu.
 
Alın teriyle emek gücüyle çalışan 276 KENT AŞ. li işçinin işine son veren Adaykolik Başkan Cevat Durak şimdi muhalefet hıncıyla mağdurları oynuyor.
İnsan ve emeğin kutsallığını kavrayamayan siyaset ve yaşamın alçak bir kapıdan eğilerek geçmek ve geçinmek olduğunu sanan saltanat ve rant gafletiyle KENT A.Ş. temizlik işlerini taşerona peşkeş çeken emekçileri topluca işten atan Cevat Durak siyasi yaşamının en büyük hatasını yaptı.
Halk şairi Yunus Emre ne güzel söylemiş, MAZLUMUN AHI İNDİRİR ŞAHI.
KENT A.Ş. direnişinin yiğit emekçilerine selam olsun.
Bu direniş halkçı maskesi kuşanan emek düşmanı, taşeron dostu adaykolik başkana da ders olsun.
 
NOT: Adaykolik Başkan,  Başkanın Taşeronları, Başkanın Muhtarları makalelerimi okuyup E-mail göndererek Adaykolik Başkan kimdir? Diye soran saygıdeğer dostlarım sorularınızın cevabını verdiğimi sanıyorum.
Sosyal Demokratların Kalesi İzmir CHP’de neler oluyor?
 
Yorgun Demokrat
Şükrü Boyraz