Çok geçmedi üzerinden...Daha bundan bir-iki ay öncesinde memleketin gündeminde Taksim yokken,İmralı ve Kandil başroldeydi.Barış ve demokrasi için gidenler,gelenler,açıklamalar,mektuplar,planlar ve öngörüler...Hatırlayın!

-''İmralı dediki...''

-''Kandil yorumladı...''

Televizyonların ilk haberlerine oturdu bir zamanların ''Bebek katili''.Ama ne ilginçtir ki,bir zamanlar isminin başına ''sayın'' konulmasına öfkelenenler barış nidaları eşliğinde ''onsuz olmaz'' diyerek çark ettiler.

Dersim vekili Hüseyin Aygün'e ''onlar iyi çocuklar'' dedişi için demediğini bırakmayanlar su yolu yaptılar İmralı ve doğal olarak Kandil'i.Başbakan'ın özel barış güvercinleri hem İmralı'da hem de Kandil'de poz verdiler boy boy.

Barış için,demokrasi için,özgürlük için hepsine EVET.

...

İki haftayı geçti,zulüm yaşanıyor İstanbul'un göbeğinde.Polis vatandaşını gözünden vuruyor gaz mermisiyle.Genç kızlar saçlarından tutulup sürükleniyor.İnsanlar ''özgürlük'' istedi diye gaz ve suyla terbiye edilmeye çalışılıyor.Tüm bunlar olup biterken daha bir ay öncesinde barış ve demokrasi dersi veren medya hayvan belgeseli yayınlamayı tercih ediyor.Kan dökülmesin diye ''eli kanlı terör örgütü'' dedikleri Kandil ile ve ''bebek katili zat'' dedikleri İmralı ile birdenbire kanka olan hükümet,Gezi protestolarının karşısına kendi destekçilerini meydanlara çağırıyor.

...

Dün barıştan yanaydım,bugün de öyle.

Dün demokrasiden yanaydım,yarın da öyle olacak.

Ama hiçbir zaman ikiyüzlü olmadım,olmayacağım.

...

İnce bir sitemim var adını ''özgürlük ve demokrasi mücadelesi'' koyarak otuz yıldır savaşan Kandil'e.Madem ki özgürlük ve demokrasi tarafındasınız,Kandil Taksim'in ne tarafına düşer?

...

Bir sitemim var otuz yıldır sürdürülen bir halk savaşının idol olmuş liderine.''Barış,özgürlük,demokrasi...'' Kulağa hoş geliyor bu sözcükler de,İmralı Kuğulu Parkın ne tarafında?

...

Adını barış ve demokrasiden alan partinin yiğit vekili ilk gün Gezi'deydi.Polis şiddeti ve biber gazından da nasibini aldı.Nevroz'da barış ve demokrasi için meydanlara dökülen bir milyon barış-demokrasi yanlısı kardeşlerimizin sesi niye çıkmıyor,ülkenin metropollerinde yaşanan faşizme karşı?

Sahi Diyarbakır,Gezi parkının,Kuğulu parkın neresinde?

...

Barış ve demokrasi için atılan her adımın arkasındayım.Özgürlük ve demokrasi için ölümü dahi göze almış her insanı saygıyla anıyorum.

Ancak;barış,özgürlük ve demokrasi kavramlarının arkasında etnik savaş yürütenleri kınıyorum.

...

Kurtulmak yok tek başına!

Ya hep birlikte,ya da hiç.