7 Haziran’a  25 gün kaldı.  Unutmayın ; çok ufak bir çalışmayla, İzmir’de bu saatten sonra bile her iki bölgede; en az 1 milletvekili daha çıkarılır. Bunun için yapılacak tek şey:  özellikle İl başkanlığının yapacağı bir proğram ve bunun akabinde yapılacak olan doğru çalışma yeterli olacaktır.Çünkü Vatandaş, CHP’nin bu seçimde ki, projelerinin hemen hemen hepsinin ayaklarının yere bastığını düşünüyor. Tek sorun burda, önce vatandaşa CHP’nin iktidara geleceğini ve geldiğinde de bunları yapacağına inandırmaktır.

Bu sözlerimden sonra gördüklerimi yazayım.

OLUMLU YÖNLERİ:

1-       1.Bölgede gördüğüm manzara: (bir) minibüse binen 13 adet İzmir milletvekili  adayı, toplu bir şekilde günlük 2- 3 ilçede esnaf ve kahvelere giderek vatandaşla buluşuyor,  tokalaşıyor.

2-      Bu türden bir seçim çalışmasın da, seçim bürolarının açılışlarında adayların, vatandaş tarafından daha yakından tanınmasına  ve akabinde de bu tanışmalarını cep telefonu vasıtasıyla  resimleştirilmesi vatandaşın hoşuna gidiyor.

3-      Vatandaş CHP milletvekili adaylarını sokakta gördüğünde; onların  çalıştığını, insanların elini sıktığını gözleriyle  görüyor. Bu görüntüye; önce gülerek , sonra  alkışlayarak  destek veriyor.

 

OLUMSUZ YÖNLERİ

1-Tek başına  proğram yapmış olsalardı, seçimde oy getirme açısından daha fazla katkı koyacak olan bazı milletvekilleri maalesef bu toplu dolaşımlardan dolayı bütün günleri ölü geçiyor.

2-Musa Çam gibi bir Milletvekili bu toplu dolaşımlardan dolayı; resmen “dostlar pazarda görsün” misali ortama ayak uyduruyor.

3-Bu tür dolaşımlarda kusura bakmayın ama; hiç  kimse kimseye birşey anlatamaz. Oysa büyük siteler ve konutların bulunduğu  yerlerde gerekiyorsa,  bir gün süren çalışmaların yapılması partiye daha çok oy getirir.

4-Tacettin Bayır gibi bir milletvekili adayı; Konak ilçesi başta olamak üzere, bütün muhtarlıkları  ve dernekleri gezmesi gerekirken, oda bu proğramın içinde yok oluyor.

5-Tuncay  Özkan gibi bir milletvekili başta Alsancak olmak üzere bütün İzmir’i  bir ay içinde tek tek taaf etmelidir. Yine söylüyorum, özellikle Konak ilçesinde sandığa karşı bir ilgisizlik var. Sandığa gitme oranı düşebilir. Bu konuda mutlaka çalışma yapılmalı.

6-Musa Çam; DİSK’in örgütlü olduğu  yerler başta olmak üzere, bütün İzmir’de 10-20-30-50...kişinin çalıştığı bütün işletmeleri gezmeli. CHP’nin çalışanlar  için nasıl  bir proğramı oduğunu onlara  anlatmalı.

7-Muhsin Kurt ise, başta Gültepe, Buca ve Karabağlar bölgesinde girmedik ev, sıkılmamış el bırakmamalı. Örneğin Uzundure de, bulunan TOKİ konutları  ve KONKENT konutlarında gerekirse bir iki tam gün çalışacak olursa çok faydasını görür.

8-Murat Bakan özellikle Alevi örgütlerine ve TEMAD’a gitmeli ve onlara CHP’yi anlatmalı. Alevilerde HDP’ye oy verme belirtileri, TEMAD’da ise MHP’ye oy verme eğilimi gözle görülüyor ve hissediliyor.

9-Ali Yiğit ise özellikle Menderes, Torbalı gibi yerlerde ve bu ilçelerin  köylerinde dolaşsın.

10-Özcan Purçu ise özellikle Roman vatandaşları üzerinde çalışsın. Onların sandığa  gitmesini ve CHP’ye oy vermesini sağlaması gerekir.

11-Ali Hıdır Uludağ ise özellikle Buca ve Konak bölgesine çadır açsın. Bu bölgede çok yoğun çalışsın.

12-Mustafa Balbay ve Atilla Sertel ise, özellikle Alsancak, Mithatpaşa ve Hatay bölgesinde 1. Bölge milletvekillerine bazı günler destek versin.

13-Selin Sayek Böke ve Zekeriya Temizel ise 14 ilçede, ilçe başkanları ve Belediye başkanları ile birlikte, vatandaşı ziyaret etmeli, ellerini sıkmalı.

14- Son olarak özellikle köylerde ve Menderese bağlı yerlerde CHP’nin  köylü için tarım desteği ve mazot fiyatı için ne düşündüğünü büyük afişlerle bulduğu her yere asmalı. Ayrıca, Emeklilere ve askari ücretle ilgili vereceklerini herkesin göreceği yerlere devasa afişlerle donatmalı.

NOT:Bazı CHP adaylarının çok lüks arabaları adayların toplu olarak bindiği minibüsün arkasında dolaşıyor. Bu şık değil ve tepki alıyor.