Dirençle meydanlara dolar
Bu ülkenin çocukları.
Bir gün sizden hesap sorar,
Bu ülkenin çocukları.
 
Gezi direnişinde ekmek almak için evinden çıkan, başından biber gazı kapsül fişeğiyle vurulan 269 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Berkin Elvan hakka yürüdü. Yurtseverlerin başı sağ olsun. 
Her aile bir ağaçtır, her çocuk bir umuttur.
Çocuk dünyanın her yerinde çocuktur.
İnsanın evladından, daha kıymetli ne olabilir ki?
 
Bir tek çocuğun hayatını kurtarabileceğimi bilsem vatanımdan bayrağımdan, dinimden, ırkımdan vazgeçerim.
Ne zaman bir çocuk görsem elleri kelepçeli ceza evi arabasından inen ve ne zaman bir çocuk görsem adliye koridorlarında sürüklenen yurtseverliğimden, utanç duyarım.
 
Haber bültenlerin de gazete sütunların da, insanın kanını donduran, insanlık onurunu yaralayan ve insanı dehşete düşüren çocuklarla ilgili haberler.
 
Ülke genelinde 2500 çocuk tutuklu, bir o kadar da kayıp akıbeti meçhul çocuklar
Töre cinayetlerine kurban verilen çocuklar.
 
Doğanın dengeleri kontrolümüz dışında. Bütün canlılar yaşamını sürdürüyor. Bazen yağmur, bazen kar, kimi zaman günlük güneşlik, bazen de alt üst oluş, Tsunamiler, Tufanlar, Depremler acılar ve gözyaşı.
 
Sel sularında kaybolan çocukları, deprem çadırlarında soğuktan donan bebekleri doğal afet oldu der geçiştirirsiniz.
 
Sönmek de olan gözleriyle son kez hayata bakıp başları toprağa düştüğünde onlar sadece ölü çocuk, hayata doymadan sönen söndürülen her ışık, ölen her çocuk yarınları karartır.
 
Açlığını gidermek için çöp bidonlarını karıştıran sokak çocuklarını uyuşturucuya müptela edilen, yerin çekiminden gayri hiç bir şeyi olmayan uyuşturulmuş çocuklar.
 
Devletin himayesi altındaki öksüz, yetim çocukların akıbetini çocuk ıslah ve gözetim evlerinde bertaraf edilen çocuklar.
 
Manisa da bir bildiri dağıttıkları için günlerce işkence gören mahkûm edilen çocuklar.
 
Maraş katliamında çarmıha gerilip ağaçlara çakılan çocuklar.
Gazi Mahallesinde yaralı bedenleriyle çöp konteynerlerine atılan çocuklar.
Yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren direnciniz olsun çocuklar.
Bir çuval un, bir çuval bulgur alabilmek için Irak sınırından mazot kaçakçılığı yaparken Roboski katliamında ölenlerin çoğu yoksuldu, gençti, çocuktular.
Babasıyla birlikte kurşun yağmuruna tutulan Uğur Kaymaz’ın küçük bedenine yaşından fazla çelik mermi saplanmıştı. Tarlada gelincik çiçeği toplarken10 yaşındaki çoban kız Ceylan Önkol el üstünde tutulmak için tabuta giren çocuklar.
Hayatının baharında buluğ çağında işkencelere direnen ve işkencelerde göz pınarları kuruyan, ruhsal dengesi bozulan, faşizme zevke sunulan masum çocuklar.
Toma ve biber gazı fişeklerine karşılık emniyet mensuplarını taşa tutan çocuklar.
 
Yaralı ve yasaklı bu ülkenin çocukları karanlık güçler, rantçı gruplar yeni acıların yaşanma koşullarını hazırlarken, bunca yanlışa, yalana, dolana, talana onurluca direnmek sizlerin sorumluluğunuzda. Yıllar unutturmasın yaşanan acıları ve tanıdık yüzleri sen çocuksun, sen bir çiçeksin, sen ki bin emeksin, sen yarınsın, geleceksin yarın senin ellerinde haykır susma ağlama ve ağlatma çocuk…
 
Suskun bellemeyin sakın,
Birikirler akın akın,
Dururlar güneşe yakın,
Bu ülkenin çocukları.
 
Yorgun Demokrat
Şükrü Boyraz