Bu gün Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde öyle gelişmeler yaşanıyor ki korkutuyor insanı.

Cezayir, Tunus, Libya ve Mısır’dan sonra Suriye büyük kaoslar yaşıyor ve bu ülkelerden sadece Suriye’de henüz iktidar şeriat yönetiminin eline geçmemiş durumda.

Tabi bu arada Irak’ı da gözden kaçırmamak gerekiyor savaştan ve büyük bir yıkımdan çıkmış olan Irak, şu anda üçe bölünmüş durumda; aşağıda Şiiler, ortada Sünniler ve Güneyde Kürtler; Amerika her müdahale ettiği ülkeye sözde demokrasi getirdiğini iddia ettiği gibi, her ne hikmetse ırak’a da demokrasi getirdiğini ifade ediyor.

Nasıl bir demokrasi ise bu güne kadar 1.000.000’dan fazla sivil öldürülmüş.

Ayrıca bu gün ırak’ta bir iç savaş tehlikesi büyük bir risk oluşturuyor. Yani Irak’ta sular durulmuyor.

Bu durum muvacehesinde; sonuç olarak Suriye’nin de 2 ye veya 3’e bölünmesi söz konusu. Irak’a müdahale edilmeden önce Birleşmiş Milletleri “Irak’ta kimyasal silahlar var. Bunları kullanacak” diye ikna etme çabalarının aynısını şimdi Suriye için kullanıyorlar. Irak’ta fos çıkan kimyasal silahlar bu gün Suriye’de de aynı sonucu gösterecek bizlere.

Tabi bununla da yetinilmiyor, Büyük Orta Doğu Projesinin tamamlanması için İran ve Türkiye’nin de dizayn edilmesi ile devam edileceği düşünülmektedir.

Türkiye’deki bölünmenin ve savaşa sürüklenmenin sonuçları çok vahim olacaktır. İmralı’dan gelen talimatlarla durum idare edilmeye çalışılmaktadır. Ancak; Suriye’nin çözülmesini müteakip, Türkiye’de de düğmeye basılacağı bir aşikardır. Buna yönelik tahrikler, BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının tartışılması, bütünşehir yasası ve başkanlık sistemi buna yönelik çalışmalardır.

Üniter yapının ve cumhuriyet rejiminin deformasyonu bizi parçalanma ve bölünmeye doğru götürmektedir.

Yurttaşlarımızın kendi ülkelerinde yıllardır barış içerisinde yaşarken 1980 sonrası yabancılaştırılma sürecide buna hizmet eden bir etkendir. Yurttaşlarımızın ön önemli referansı tarih olmalıdır. Yakın tarihte yaşanan olayları ülkeler üzerinde oynanan oyunları iyi analiz etmelidirler.

Bu senaryoların kendi ülkeleri içinde oynandığını net bir şekilde görmeleri gerekmektedir.

İran’ın akibetini ilerleyen zamanlarda göreceğimizi düşünüyorum.

Ama önemli olan kendi ülkemiz ve akıllı olmalıyız. Bu ülke kolay kurtarılmadı. Binlerce atamızın kanı ile sulandı.

Özgürlük vazgeçilemez bir değerdir.