Çocukluğumdan beri yüreğimde nakış nakış işleyen ve ölene kadarda orada kalacak halkının ve emekçinin yanında hayatını hiç saymış ve bedel ödemiş yoldaşlarımızın kaderidir. Her 6 Mayıs benim yüreğimde bir hüzündür. 24 yaşında ülkesinin tam bağımsızlığı için ölüme düğün bayram gibi giden Denizlerin, Yusufların ve Hüseyinlerin matemidir.

13 Aralık’ta katledilen Sevgili Erdal EREN’de bunlardan birisidir. Henüz 17 yaşındaydı. Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi Sinan SUNER’in öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen gösteride tutuklandı. Üzerine atılan asılsız suçtan dolayı idama mahkum edildi.

12 Eylül faşizmi öyle büyük kin ve nefret içerisindeydi ki; devrimci bir gencin “İbret olsun” mantığıyla idam edilmek istenmesi nedeniyle, 18’den küçük olduğu tespit edilecek olan kemik testi yapılması talebinin kabul edilmediği, jandarma erinin otopside yapılan tespitle kendisinin vurmadığı kanıtlandığı halde 13 Aralık 1980 tarihinde idamını gerçekleştirildi.

Sevgili Erdal EREN’in yaşı küçük olsa da yüreği büyüktü, daha önce katledilen ağabeyleri gibi ölüme korkusuzca gitti. 12 Eylül faşizmi daha da ileri giderek, onu kimsesizler mezarına bile gömmeyi düşündüler. Alçaklığın en ileri noktasına gelinmişti. Ama merak etme, seni katledenler bu gün acı içinde teker teker yok olurken, sen halkının bağrında yaşamaya devam ediyorsun, bak, seni evladından ayırmamış Sayın Sevtap ÖZKAHRAMAN

Ah be çocuğum...
Seni çocuktan saymadılar,
Seni evlattan saymadılar,
Seni kardeşten saymadılar...
Yani seni SAYMADILAR!
Ama ben seni SAYIYORUM...

Ve
Her sene saygıyla, acıyla öldürülen bütün çocuklar adına seni anıyorum...
Artık ana olan yanımla, yıllardır seni öpemeyen koklayamayan anan için her yıl 13 Aralık'ta delikanlımı öperken “bu da ERDAL için olsun” diyorum...
Ah be çocuğum!

Sevtap Özkahraman
(13/12/2008 - Ankara)

Gezi parkı protestolarında senin gibi nice gençlerimizi kaybettik. Faşizm katletmeye devam ediyor. Sevgili Berkin ELVAN’da faşist bir katilin attığı gaz mermisiyle 15 yaşında katledildi. 12 Eylül faşizminin ve infaz alışkanlığının devamıdır Berkin ELVAN’ın katledilişi.

Sevgili Erdal EREN ışıklar içinde yat.