İzmir Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nı yerelleştirmek için çalışmalarına devam ediyor.
 

İzmir’de “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nı yerelleştirmek için akademisyenler, sivil toplum örgütleri, ticaret ve meslek odası temsilcileri, belediyelerin temsilcilerinden oluşan Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı İzmir Kurulu” oluşturuldu. Ağın hedefleri arasında sürdürülebilirliği kent gündemi haline getirmek, geçmişle gelecek kuşak arasındaki adalet arayışına dayanan kent yönetimini mümkün kılmak, iklime duyarlı, doğa dostu, şeffaf, katılımcı, üretken ve sürdürülebilir bir kent yönetimi için, kent ittifakı kurmaktır.

İzmir’in 25 ilçe belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde doğa koruma, iklim krizi, göç, sürdürülebilir üretim ve tüketim, eşitsizlik ve yoksulluk alanlarında güç birliği yaparak, Birleşmiş Milletler’in (BM) sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda örnek bir model oluşturarak bu modeli Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı’na üye belediyeler üzerinden tüm Türkiye’ye yaymayı amaçlıyor.

İzmir’de “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları”nı yerelleştirmek için yürütülen çalışmalar kapsamında “Sürdürülebilir Kentsel Gelişim Ağı İzmir Kurulu” Bayraklı, Balçova, Buca, Çiğli, Urla ve Konak Belediyeleri ile başlayan ziyaretler ile karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Sürdürülebilirliği kent gündemi haline getirmek için çalışmalarını sürdüren İzmir SKGA Kurulu üyeleri ilçe belediyelerinin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi aldı.