Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya  ilçe başkanı Mehmet Perçin imzacılarla ilgili olarak ilk kez gazetemize açıklamada bulundu.

Yenimahalle ilçe başkanı Şerafettin Terzi’nin görevden alınmasının ardından, oklar Çankaya ilçe teşkilatını devirmek isteyen muhaliflere döndü.

İnkılap sokakta ofis kuran ve CHP Çankaya ilçe başkanını görevden almak için kurultaydan buyana çalışan imzacılar, 192 imzaya ulaştıklarını ifade ederken,  ilçe başkanı Perçin imzacılara sert çıkı.

Perçin “Biz sokakta halkımızla çalışırız, onlar imza için çalışsınlar ”dedi.

CHP Ankara’da siyasi kriz Yenimahalle İlçe Başkanı Şerafettin Terzi’nin görevden alınması ile kaos ortamı büyüyor.

Çankaya İlçe yönetimini devirmek isteyen imzacılar 192 imzaya ulaştıklarını kulislerde yayarken, Yenimahalle İlçe Başkanı Şerafettin Terzi’nin  görevden alınması ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar arasındaki uyumsuzluk gerekçesine tepkiler sürüyor.

Başkan Fethi Yaşar’a muhalif partililer sosyal medya üzerinden belediyeyi sert bir dille eleştirirken, belediye Başkan yardımcısı Şenol Balaban hakkında yayılan iddialara Balaban sosyal medya üzerinden verdiği siyaset dersi ile cevapladı.

“BALABAN DOSTA DÜŞMANA DUYURDU”

Siyaset iki türlü yapılır. Bir siyaseten başarılı olmak için ikincisi siyasette kalıcı olmak için. Siyasete başlamanın yaşı olmadığı gibi bitirmenin de yaşı yoktur. Siyaset bir meslek değildir emekliliği yoktur ya içindesinizdir ya da dışında. Siyasi tarihimizde bir parlayıp sönenlere bir de yıllardır siyasette yıldız olanlara bakın anlayacaksınız. Siyasette ikbal sahibi olmak çok çalışmaktan, strateji yapmaktan, konjonktürü iyi okumaktan, ufku geniş olmaktan ve oyunu kurallarına göre oynamaktan geçer. Biraz da şansınız yaver giderse başarılı olabilirsiniz. Ancak siyaseten başarılı olmak başka bir şeydir kalıcı olmak başka bir şey. İkisinin arasında çok önemli bir çizgi vardır.

Siyasetin kuralları vardır. Başarılı olmak için her yol mubahtır anlayışını seçerseniz belki, o an için başarılı olabilirsiniz ama kalıcı olamazsınız. Siyasetçi olmanın temel kuralı şerefini ve onurunu korumaktır. Her yol mubah anlayışı ile çirkefleşirseniz, karşınızdakini kirletmiş olmazsınız, attığınız çamur elinizde kalır. Siyasetin en kirli tarafı da işte budur. Rakibinizin özeli kutsalıdır. Kutsala dokunulmaz, saygı gösterilir. Karışınızdakini yaptıkları ile ya da yapmadıkları ile yargılarsınız, özel hayatı ile değil. Böyle bir kirli yolda yürümeyi tercih edenler, yolda kalmaya mahkumdur.”

ÇANKAYA’DA PERÇİN’DEN İMZACILARA SOKAKTAN YANIT

Ak Partililer ile vakıf kurduğu ve Çankaya ilçe yönetimine muhaliflerin imza söylenmelerini yönelttiğimiz Perçin İmzacılara en güzel yanıtın alana yapılan çalışmalar olduğunu ifade etti.

Perçin, Bu konuyu bugüne kadar görmezden geldiğini belirterek partimiz bugünün değil geçmişten gelen siyasi rantlar üzerine değil halkın sevgisi ve ideolojik yapısına göre varlığını sürdürmekte. İlçe teşkilatları olarak bizim görevimiz bizleri isteyip istemeyenleri analiz etmek görevimiz değil. Yaklaşan yerel seçim ve ülkemizin durumu göz  önüne alınarak alanda halkımızla yaptığımız çalışmalar. Ekip ruhumuz. Biz bunu başarmak için mücadele ediyoruz. Varsın benim için istediklerini söylesinler imzalar toplasınlar. Ben sokaktaki halkımın bizlerden talepleri neler bunlara önem veriyoruz. Yaptığımız çalışmaları ilçe danışma toplantılarımız da partililerimize ve halkımıza anlatıyoruz. Bizim işimiz sokakta halkla el ele varsın birileri imza toplasın laf üretsin. Bizim işimiz değil onlar.” dedi.

HER KAPIYA GİDECEĞİZ…

Seçimlere yönelik sandık bazında örgütlenmenin önemine değinen Perçin, toplantılarda mahallelilerin görüş ve önerilerini de dinledi. Mevcut yönetime karşı birlik duygusu ile mücadele etmenin önemli başarılar getireceğini ifade eden Perçin, “Haydi Çankaya Hedef Ankara” sloganını yineledi. Hedeflerinin çalınmadık kapı bırakmamak olduğunu ve partililerin desteğinin mutlak olduğunu belirten Mehmet Perçin, “Her haneye gideceğiz, herkese dokunacağız, dinleyeceğiz, anlatacağız.” dedi. Perçin çalışmalar kapsamında tüm mahallelere gideceklerini, bilgi ve fikir alışverişinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.