CHP Kurultayı’nda delegeler değişim ve iktidardan yana tavrını koydu. Bütün delegeler, seçilecek kadroların partimizi hem iktidara hem de seçime taşıyacak kadrolar olacağı bilinciyle oy kullandı. Bu kadrolarla iktidara yürüyeceğiz. Bu değişim iktidar yürüyüşünün bir  yansıması….


KURULTAYIN TOPLANMASI BİR ZORUNLUKTU!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tam 100. yılında yapılan ve bu açıdan tarihi bir önemi olan 37. Olağan Kurultay kurtuluşun, aydınlanmanın, özgürleşmenin ve demokratikleşmenin umudu olarak toplandı. Mart ayında yapılması planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen Kurultayın daha coşkulu on binlerin katıldığı demokrasi şöleni şeklinde yapılması tabii ki daha güzel olurdu. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu siyasi atmosfer ve her an iktidar tarafından dayatılacak baskın bir seçim ihtimalini düşündüğümüzde ivedi bir şekilde yapılmasını ve olası seçimlerde parti içi birlik ve beraberliğin sağlanarak güçlü bir şekilde hazırlanılması açısından kurultayın yapılmış olmasını çok doğru bir karardır.


“18 YILDIR YAP-BOZ TAHTASINA ÇEVRİLDİK…

Kurultayın değerlendirmesini AKP’nin 18 yıllık karnesini değerlendirerek yapabiliriz. 18 yılda yıllar geçtikçe otoriteleşen yönetim anlayışıyla ülkemizi demokrasiden uzaklaştıran, ekonomik açıdan tam bağımsızlığımızı her geçen gün tehlikeye atan, kötü bir dış politika anlayışıyla bizi yalnızlaştıran ve Orta Doğudaki dengelerde yok sayılmamıza yol açan, 18 yıldır yap-boz tahtasına çevirdiği ‘fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller’ yetiştirmekten uzak bir eğitim anlayışıyla eğitimimizi gerileten, 18 yıldır ayrıştırıcı, ötekileştirici bir dille toplumsal barışı ve huzuru bozan, toplumu bu anlayışla ikiye ayıran bir iktidar anlayışıyla yönetiliyoruz.”


“TALİBİZ VE ÇÖZECEĞİZ”

Ekonomisini üretimden değil tamamen vergiler, cezalar ve harçlar, dış borç üzerine kuran ve işsizlik ve pahalılık ile çiftçinin, sanayicinin, öğretmenin, öğrencinin, emeklinin, yoksulun derdine derman olmaktan uzaklaşan, şehirlisine, köylüsüne genel olarak halka yabancılaşan AKP iktidarının sonu gelmiştir. 

Güçlü bir parlamenter sistemle ve kuvvetler ayrılığı ilkesiyle, demokrasiyi tekrar kurarak tam bağımsız bir ekonomi anlayışıyla, toplumsal barışı toplumun her kademesinde sağlayarak güçlü bir dış politika anlayışıyla, geleceğimizi kuracak bir eğitim anlayışıyla, partisine, inancına, kimliğine bakmadan gece gündüz çalışarak hizmet üreterek halkımızın sorunlarını çözmek anlayışıyla hareket etmek gerekiyor.


CHP’NİN İTTİFAK POLİTİKASI ONAYLANDI. 

Kurultayın en somut göstergelerinden birisi, 31 Mart yerel seçimlerinde yaptığı ittifakla büyükşehirleri kazanarak, partiyi bir anlamda “yerel ittifaka” taşıyan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ittifak politikalarının onaylanması oldu.

CHP Lideri, Türkiye Cumhuriyeti ve partisinin genel seçimlerin de yapılacağı 2023’te 100. yılı tamamlamasını da dikkate alarak kurultayda “İkinci Yüzyıla Çağrı” manifestosu ile “iktidar hedeflerini” açıklarken, bu iktidarı “dostlarımız” diye nitelendirdiği ittifak ortaklarıyla kuracağını net ortaya koydu.