Amacımız Narlıdere’de yaşanan sorunları dile getirmek ve bu konuların halk yararına çözülmesine sağlamaktır. Bu kapsamda;

Yenikale Mahallesinde bulunan 6501 ada, 1 Parselde yer alan Palma Residance isimli 3 blok binanın önünden geçen imarlı yolun ve parkın siteye aitmiş gibi müteahhit firma tarafından gasp edilerek imar yolunun bir ucunun 3 basamaklı merdiven biçimine sokularak araç girişine kapatıldığı, diğer girişe ise güvenlik görevlilerinin açıp kapadığı otomatik bir bariyer sisteminin kurulduğu, işgal edilen parkın iki yanına kaçak olarak iki adet güvenlik kulübesi inşa edildiği, diğer üç cephesinin insan boyunu aşan duvarlar ile çevrelendiği bilinen bir gerçek.

Bu nedenle, İşgal altındaki bu parkında dahil olduğu bir çok işlemde görevi kötüye kullanma ile ilgili olarak; Bld.Bşk.Abdül BATUR ve Bld.Bşk.Yrd.Ali Ulvi DÜLGER İzmir 9. Sulh Ceza Mahkemesinin 29.04.2014 Tarih ve 2013/477 Esas No Duruşma Tutanağında belirtildiği gibi “3 Ay 3 gün hapis cezası (paraya çevrildi 1860 TL.) ve 46 gün Hak ve Yetkinin Kullanılmasından Yasaklanmasına” kararı ile ceza almışlardır.

Bu güne kadar o parkın sadece bariyeri kaldırıldı ama vatandaşın kullanıma açılacak şekilde düzenlemeler yapılmadı. Bu park Narlıdere’nin beklide en güzel parkı olarak kullanım dışı durmaktadır. Kamu arazisi üzerinde Palma Residance ait güvenlik kulübeleri halen işgalci konumundadır. Bu güvenlik kulübeleri bir an önce oradan kaldırılmalıdır.

Yenikale Mahallesi sakinleri ile yaptığım görüşmeler neticesinde; bu parkın bulunduğu yerin ayrı bir önemi olduğunu öğrendim. Sivas Katliamında eşi ile birlikte katledilen Sevgili Muhlis AKARSU’su 1960’lı yılların sonlarında; avlusunda o parkta bulunan çam ağacı olan bir köy evinde kalıyormuş. Bu ev Rahmetli Kemal ERDEM’in eviymiş. Rahmetli Muhlis AKARSU gençliğinde İzmir’e geldiğinde genellikle bu evde kalırmış ve o çam ağacının altında bağlaması ile özellikle Rahmetli Mahsuni ŞERİFİN eserleri olmak üzere usta deyişlerini söylermiş. Ayrıca, Rahmetli Muhlis AKARSU parkın içinde bulunan bu evde Narlıdere’li gençlere semah öğretilmesi maksadıyla bir de semah ekip kurmuş.

Yani Narlıdere’nin sosyal dokusu anlamında bu parkın aslında önemi çok büyüktür. 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ta Madımak Otelinde yakılarak katledilen değerli Ozan Rahmetli Muhlis AKARSU’nun isminin yaşatılması noktasında önemli bir fırsattır ve anısına hizmettir.

Yenikale Mahallesi sakinlerinin isteği de bu doğrultudadır.

Bu parkın isminin Muhlis AKARSU parkı olarak dizayn edilmesi ve halka açılması sonucunda; Bld.Bşk.Abdül BATUR hem hukukun yerine getirilmesi, hem de Yenikale Mahallesine bir park kazandırarak orada yaşayan sakinlerin isteklerini yerine getirme yolunda bir adım atmış olacaktır.

Narlıdere Belediye Memurları Üzerindeki Mobbing Devam Ediyor.

Narlıdere Belediyesi'nde 6 ayda bir ilgili kanun gereği memur personel sayısının 1/10 kadarına başarılı memur parası verilmekte olduğu, uygulamada ise adlarına para yatırılan memurlar gelir müdürlüğündeki bir memur personele parayı teslim edip, buradan toplanan para eşit olarak tüm memur personele dağıtıldığı, ancak, Belediye Garajına sürgün edilen 4 memura bu paranın verilmediği belediye garajına sürgün edilen KESK’e bağlı TÜM-BEL-SEN üyeleri tarafından iddia edilmektedir.

Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi mobbing büyük bir suçtur. Mobbing uygulamalarına son verilmelidir.

Ayrıca; Bld.Bşk.Abdül BATUR dilinden hiç düşürmediği partiye ihanet söylemlerinde şunu da gözden kaçırmamalıdır. Partisine ihanetlerin en büyüğü “Kamu Görevini Kötüye Kullanmaktan Ceza Almaktır.”