Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Havalimanında soruları yanıtlayan Erdoğan "NATO'nun savunma yapılanmasını tahkim etmek amacıyla istişarelerde bulunacağız. NATO'nun kuruluşunun 75. yıl dönümü nedeniyle zirvemiz ayrı bir anlam taşıyor" dedi.

"İSRAİL'E KARŞI YETERSİZ KALINDI"

Erdoğan şöyle konuştu:

- Zirveden beklentimiz milli güvenlik hassasiyetleri gözeten ittifakı gözeten neticelerin elde edilmesi. Savunma sanayideki engellerin kaldırılması mühimdir. Görüşmelerde dünyada artan terör tehlikesine dikkat çekeceğiz.

- NATO'nun gayretlerinin artırılmasının gerektiğinin altını çizeceğiz. Ukrayna'da NATO'nun savaşın tarafı haline getirilmemesi için ilkeli duruşumuzu sürdürüyoruz. Silahların konuştuğu her gün bizim ne kadar isabetli bir yerde durduğumuzu göstermekte.

- Türkiye NATO'nun misyonlarına ve harekatlarına en fazla katkı sağlayan ilk 5 ülkeden biri. İmkan ve kabiliyetler NATO'nun bel kemiği ülkelerin başında yer alıyoruz.

(Doha'daki ateşkes) Sabırla süreci takip ediyoruz. İstihbarat başkanımız, Dışişleri Bakanımız takip ediyor. İnşallah kısa zamanda beklediğimiz neticeyi alırız. Ortak değerlerimizin samimiyet testinden geçmekte olduğu Gazze'de, Filistin halkına yönelik katliamları gündeme taşıyacağız. Uluslararası camianın İsrail'i durdurmakta yetersiz kaldığını vurgulayacağız. Bu konuda NATO'dan istediğimizi alabilmiş değiliz.

(KKTC'nin tanınması) KKTC, bizim nezdimizde Türk Devletlerinin tam üyesi konumundadır. Azerbaycan'ın da yaklaşımı bizimle aynı konumdadır.

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

sözcü