Narlıdere diğer ilçelere benzemez; sosyal demokrasiye inanmış, kültürel birlikteliği ve ortak değer yargıları yoğun olan bir kenttir. Bu durumu hem siyasi anlamda, hem de toplumsal hassasiyetler anlamında her zaman ortaya koymuştur. Gezi parkı eylemleri sürecinde haftalarca binlerce inanmış insan birlikte ortak anlayış sergilemiştir.

Kamu görevlileri kendilerine bir adım yaklaştığında onlar on adım yaklaşır hatta bağırlarına basar. Hal böyle iken; Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba neden Yavuz Bingöl Sokak gibi hassas bir konuda yanlış yapmıştır.

Hakimler, Savcılar, Valiler ve Kaymakamlar halk adına görev yaparlar. Siyasi parti liderleri veya herhangi bir fikir ve düşünceye hizmet etmezler. Hele hele siyasi bir yaklaşım sergileyemezler.

Kaymakamlar Vali olmak için çalışırlar kendi alanlarında başarılı olmak için mücadele ederler ama siyasi manevra yapmamaları gerekir.

Yavuz Bingöl Narlıdere için bir yanlıştı.Bir parka ismi verilecek kadar önemli bir konumu ve kişiliksel değerlere sahip birisi değildi ama her ne hikmetse Narlıdere’deki abisi onun ismini bir sokağa verme gafletinde bulundu. Yapacak bir şey yoktu. Ancak; Narlıdere halkının büyük baskılar sonucunda CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin de dirayetli duruşu ile Yavuz Bingöl’ün ismi Narlıdere’den kısmen de olsa silindi. Kısmen diyorum çünkü Ahmet Piriştina heykelinde hala şiiri duruyor. Oradan da silinmelidir.

Büyük tepkiler sonucunda Narlıdere Belediye Meclisi’nin almış olduğu olumlu kararın karşısında neden durdu Kaymakam Osman Aslan Canbaba. Narlıdere Belediyesine verdiği cevapta “siyasal gerçeklerle isimler üzerinde rastgele oynanması yanlış olur” demiş. Çok komik bir gerekçe. İnandırıcı değil.

Görev süresinin sonuna doğru gelen Sayın Canbaba; Cumhurbaşkanı RTE Yavuz Bingöl’e sahip çıktığı için mi? Yavuz Bingöl’e sahip çıkıyor.

Yoksa rüyasında aksakallı bir dedemi kendisine telkinde bulundu da, ona “Yavuz’a karşı derin bir sevgi duy onu koru” mu dedi?

Sayın Canbaba, Narlıdere halkının isteklerine saygı duyun, yalaka ve kendi kültürüne ihanet eden, evladını kaybetmiş anne babaya saygısızlık gösteren bir kişiye sahip çıkacağınıza ekmeğini yediğiniz Narlıdere’ye ve orada yaşayanların düşünce ve isteklerine sahip çıkın.

Unutmayın ki Yavuz Bingöl diye birisi Narlıdere’de istenmiyor.