Dilan Çıtak, TV8 muhabiri Hüseyin Altun'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Burada bir hayvan söz konusu olması gerekirken; yaratılan algı yöntemiyle konu başka yerlere çekildi. Benim kedim inişe yakın fenalaştı. Kedimi yanımdaki yolcuya da 'Size bir sıkıntı çıkarır mı?' diye sorarak kucağıma aldım. Çektiğim videoda da kedimin zor nefes aldığı görülüyor.

Veterinerimle konuşarak uçağa bindirmiştim. Ters bir tepki vermemesi adına sakinleştirici bir şurup vermedim. İğne de yaptırmadım. Kedim ilk kez uçağa bindi. Çıkışta kutusuna koymak istemedim. Kucağımdaydı. Daha sonra yanıma çok tatlı bir hostes hanım geldi. Kedimi sevdi. Sakinleştirmem için bazı detaylar söyledi. Bir başka kabin memuru gelip son derece sert bir dille beni oradaki tüm yolculara mahçup ederek; utandırarak hatta kafamı eğecek şekle sokup; üzerime eğilip 'Artık kedinizi kutusuna sokun' şeklinde kaba bir tutum sergiledi.


'Hanımefendi tabi ki koyacağım ama kedim şu an fena durumda' dedim. 'Tamam burada bekliyorum' diyerek başımda durdu. 'Beklemek nedir? Bekçi misiniz? Hayırdır?' dedim... O esnada kedimin gözleri kaymaya başladı ben panik atak geçirdim.

Erkek rol arkadaşıyla öpüşmüştü... Uraz Kaygılaroğlu sessizliğini bozdu: Herkesi memnun edemiyorsun Erkek rol arkadaşıyla öpüşmüştü... Uraz Kaygılaroğlu sessizliğini bozdu: Herkesi memnun edemiyorsun

Memur da kedinin kutusunu kabinin altına sokmak için iteklemeye başladı. 'Hanımefendi ne yapıyorsunuz?' dedim. Yanımdaki beyefendi de kabin memurunu uyardı. Memur, 'Defalarca uyarıyoruz. Atık yerine koyun' gibisinden üstüme gelmeye devam edince ben de 'Sizinle bu şekilde konuşmaya devam etmeyeceğim' diyerek kutusuna koydum.

İnişe geçiyoruz, yolcular indikten sonra kabin memurunu şikayet edeceğimi söyledim. 'Şikayette bulunacağım' dediğim andan itibaren bana bir tuzak kuruldu. 'İnemezsiniz' denildi. Kendileri suçlu olduklarını bildikleri için; başka türlü örtbas edemeyeceklerdi. Günümüzde hayvan hakları durumunun çok hassas olduğu bir noktada bu şekilde bir şikayet almak istemediler.

Dışarıdan iki üniformalı yer amiri görevlisini de kabine çağırarak; kendi rızalarıyla o video çekilmeye başlandı. Orada benim kolumu döndürdüler. Bunu çeken ekipten personel. Montajlanmış video paylaşılmış... Bunun paylaşılmasının suç olmasını ayrıca konuşmak lazım. Burası kamuya açık bir alan değil. Bu kişilerin, kişisel veri sorumlusu olması gerekir. Ben uçakta alıkonulunca polis çağırdım. Orada memura tavrım yok, yukarıdaki üniformalı kabin memurunun kolumu döndürdüğü anları anlatmaya çalışıyordum.

Buradaki şahısların hepsinden şikayetçi olacağım. Avukatlarım konuyu takip ediyor."