Türkiye dün kadın Teğmenleri konuştu.. Birileri harekete geçti: Kadın subayları aşağılayan haberler

Yeni mezun teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demesi ve Deniz, Kara ve Hava Harp Okulları'nı kadın teğmenlerin birincilikle bitirmesi Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı kesimleri rahatsız etti. Bu gelişmenin hemen ardından ise kadın bir subaya ilişkin 'haber' muhalif medyada dolaşıma sokuldu.

Hüseyin Çetin
Hüseyin Çetin
Editör
Yayınlanma
1 Paylaşım
4 Gösterim
2 Dk Okunma Süresi

30 Ağustos'ta gerçekleşen Harp Okulu mezuniyetinde yeni mezun teğmenlerin kılıçlarını çekerek "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" demesi ve tarihte ilk defa Deniz, Kara ve Hava Harp Okulları'nın birincilerinin aynı anda kadın teğmenler oluşu Atatürk ve Cumhuriyet karşıtı bazı kesimleri rahatsız etti. Bu gelişmeden hemen sonra ise bugün muhalif medyaya kadın bir astsubayı karalayan bir 'haber' sızdırıldı. Muhalif medya ise bu 'haber'in üzerine atladı.

'Haber'in metninde bir kadın astsubayın bir imamla sosyal medyadan tanıştığı ve imamın cinsel ilişki talebi üzerine para istediği anlatıldı. İkilinin birlikte olduktan sonra imamın sözde anlaşılan parayı vermediği, bunun üzerine ise kadın astsubayın emrindeki askerlerle erkek imama tuzak kurduğu öne sürüldü. Metinde imamın darp ve gasp edildiği ileri sürüldü.

HABERDEKİ İDDİA YALANLANDI AMA KALDIRILMADI

Bu metin yayınlandıktan sonra ise adı geçen imamın açıklama yaptığı belirtilen yeni bir haber dolaşıma girdi. Söz konusu imamın açıklamalarında cinsel ilişki iddiasını yalanladığı görülse de metnin içinden bu ifadeler çıkarılmadı.

HÜKÜM VEREN DİL

Bunların yanı sıra metnin, olay hakkında bir mahkeme kararı bulunmamasına rağmen, kesin 'hüküm' olarak aktarıyor olması ve özellikle suçlanan kadın astsubayın ve emrinde olduğu iddia edilen diğer askerlerin isimlerinin açıkça verilmesi dikkat çekti. Bu hareketle askeriyenin kasıtlı dolaşıma sokulan bir metinle karalanmak istediği öne sürüldü.

TEĞMENLERDEN HEMEN SONRA DOLAŞIMA SOKULDU

Söz konusu haberin dün yeni mezun teğmenlerin kılıçlarını kaldırarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganlarıyla mezuniyetlerini kutlamalarından ve kadın teğmenlerin okullarını birincilikle bitirmelerinden hemen sonra dolaşıma sokulması dikkat çekti.

*İDİOT NEDİR

CHP İzmir'i yasa boğan ölüm CHP İzmir'i yasa boğan ölüm

İdiot kelimesi Yunanca'dan gelme bir kelimedir ve "özel yeteneklerden yoksun kişi" anlamına gelmektedir. Latince'de ise aynı kelime "sıradan kişi" demektir. Geç Latince'de ise 'idiot', "eğitilmemiş insan" anlamını almıştır. 19. yüzyılda kelime psikolojik bir terime evrilmiş ve zeka seviyesi 0-25 arasında olup özbakımını hiçbir şekilde sağlayamayan kişileri tanımlamakta kullanılmıştır. İdiot, İngilizce'de ise "aptal" anlamına gelir.

Odatv.com

Editör Hakkında
Yorumlar