Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve iç bölgeleri ile Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Özellikle Trakya, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in yanı sıra İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Niğde ve Kayseri'nin bazı bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz’in iç ve doğu bölgelerinde yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak.

Trakya, Doğu Akdeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Çanakkale, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Niğde’nin güneyi ve Kayseri’nin doğusunda yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli; Artvin ve Rize çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Vatandaşların, özellikle bu bölgelerde oluşabilecek olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önemle hatırlatılıdı.

RÜZGAR VE DOLU ETKİLİ OLABİLİR

Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi aralandı Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi aralandı

Meteoroloji, güney ve güneybatı yönlerinden esecek rüzgarların yanı sıra, kuzeydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlü hafif ve orta kuvvette rüzgar beklendiğini belirtti. Ayrıca, yer yer dolu yağışı ihtimali bulunduğundan, kişilerin dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Sözcü