AKP’nin sokak köpeklerini uyutmasını içeren kanun teklifinde sona gelindi. Hayvan severlerin, derneklerin, muhalif siyasilerin şiddetle karşı çıktığı yasa bugün meclise sunuluyor. Teklif meclisten geçerse saldırgan ve hasta köpeklerin haricinde popülasyon engellenmediği takdirde sağlıklı köpekler de uyutulacak. AKP Grup Başkanvekili Abdullah Güler, "Sahiplenilmesi mümkün olmayan hayvanlar uyutulacak. Barınaklarda sağlıklı hayvanlar zaman sınırı olmadan bakılmaya devam edilecek." dedi.

Bir süredir kamuoyunun gündeminde olan sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinde sona gelindi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin bugün TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

AKP'li isimden Engin Polat'ın tahliyesine sert tepki AKP'li isimden Engin Polat'ın tahliyesine sert tepki

AKP'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, TBMM’de grubu bulunan partilerin grup başkanvekillerini ziyaret ederek, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi hakkında bilgi verdi.

AKP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, sokak hayvanlarına ilişkin bir süredir üzerinde çalıştığı raporu önce TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci’ye, ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e ve son olarak da bu hafta yapılan MYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunmuştu.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

AKP'Lİ GÜLER'DEN AÇIKLAMA

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sahiplenilmesi mümkün olmayan hayvanlar uyutulacak. Barınaklarda sağlıklı hayvanlar zaman sınırı olmadan bakılmaya devam edilecek.

Yasa teklifimiz olgunlaştı, belli metinler olgunlaştı. 17 maddelik b u yasa teklifimizle önümüzdeki hafta Tarım Komisyonumuzda daha sonraki haftalarda da Genel Kurul’da bunu tamamlamış olacağız.

Kanun teklifimizde hangi maddeler ortaya çıkıyor? Taraf olduğumu 2003 yılında TBMM’de kabul edilen ev hayvanları ve evcil hayvanların korunmasına dair uluslararası sözleşme var. Bu sözleşmenin devamında bizim iç hukukumuzda hem Yargıya hem de Danıştay’a intikal etmiş hükmüme bağlanmış hem olay hem de karar var.

2 buçuk milyona yakın sahipsiz sokak köpeğinin kısırlaştırdığı, aşılandığı, yaklaşık 550 bine yakın sahipsiz köpeğin sahiplendirildiği konusuna bir raporumuz var. ,

Bizim 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununumuzun, hayvanları koruma çerçevesinden çıkartıp merkezinde insan, çevreyi koruma başlığına getiriyoruz. Bu tanımlamanı9n devamında bir uygulamayı değiştiriyoruz.

Teklifimiz, sokak hayvanlarının bulundukları yerden alınması, barınaklara yerleştirilmesi ve sahiplendirilmesi için bir programın hayata geçirilmesini amaçlıyor.

Kuduz riski taşıyan, sahiplendirilmesi mümkün olmayan ve tedavi edilemeyen hayvanlara ötenazi uygulanması imkânı tanıyoruz.

Mahalli idarelerimizin barınak bütçesi ve hayvan bakımı konusunda bütçe kullanılması gerekirken bu konuda çalışma yapmayan belediyelere 6 aydan 2 yıla kadar yaptırım öngören hapis cezası öngörüyoruz

Sahiplendiği köpeği sokağa bırakanlara 60 bin lira para cezası verilecek."

Gerçek Gündem