İzmir Konak Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Şevval Sam ile bir anlaşma imzaladı.

Konak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile 4 Ekim'de yapılan anlaşmaya göre konser gerçekleşirse şarkıcının  belediyeden 5 milyon 300 bin lira ödeme alacağı iddia edildi.

Karşıyaka’da Muhtarlar Günü buluşması Karşıyaka’da Muhtarlar Günü buluşması

Bunun üzerine belediyeye ve Şevval Sam'a tepki gösterildi.

"SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN BELGE STANDART TEKLİF BELGESİDİR"

Tepkilerin ardından, Şevval Sam ve çalıştığı ajans ortak bir açıklama yayımladı:

"Birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden, sanatçı Şevval Sam'ın Konak Belediyesi için gerçekleştireceği Cumhuriyet Bayramı konserine yönelik mesnetsiz ithamlar ve spekülatif değerlendirmelere ilişkin bir açıklama yapma gereği doğmuştur."

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında planlanan Şevval Sam konseri ile ilgili sosyal medyada dolaşan belge standart teklif belgesidir."

"Bu belge bir fatura veya ödeme belgesi değildir ve söz konusu rakam total bir organizasyon bütçesini içerir. Bunun içinde ses-ışık sahne, ulaşım, konaklama, ağırlama, jeneratör, reji, sanatçı kaşesi dahil olmak üzere bütün prodüksiyon giderleri mevcuttur. Her türlü bilgi kirliliğini önlemek adına kamuoyuna duyurulur."

"Tüm kamuoyunu, politik amaçlar uğruna gerçeklerin çarpıtıldığı bu tür haberlere karşı dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla…"

SÖZCÜ