Demokrasinin vazgeçilmezi seçimlerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde halkın iradesinin temsil edilmesi için seçimler yapılır. Yerel yönetimler için seçimler yapılır. Hepsi demokrasinin gereği ve işletilmesi için vazgeçilmezdir.

Ama en önemlisi parti içi demokrasidir, partiler kendi içinde demokrasiyi işletemezlerse ülke içindeki demokrasinin yerli yerine oturtulması hayaldir.

Bu maksatla; sosyal demokrasiye inanmış partiler kendi yöneticilerini parti içi seçimlerle tespit ederler ve bu seçimlerde üye iradesine başvururlar. Aslolan budur.

Cumhuriyet Halk Partisinin uyguladığı, yerel seçimler için eğilim yoklamaları ve milletvekili seçimleri için ön seçimler bunun birer örneğidir.

CHP’nin erken genel seçimler öncesi ertelenen delege seçimleri süreci, 2 Kasım 2015 tarihinden itibaren yeniden başladı.  Bu kapsamda; İzmir’in incisi Narlıdere’de 9 Kasım 2015 tarihinde delege seçimleri tamamlandı. Narlıdere’nin 5 Mahallesinde Huzur, Narlı, Çamtepe, Çatalkaya ve Yenikale mahallerinde parti içi demokrasinin gereği 2 liste yarıştı. Mavi ve Beyaz listeleri destekleyen partililer ayrı ayrı çalışmalarını yaptılar ve ilçe kongresinde kendilerini temsil etmesi için delegelerini seçtiler.

Ayrıca; parti içi uzlaşmada ayrı bir değerdir. Bu değerin kıymetini bilen partililerimiz 2. İnönü, Atatürk, Sahilevleri, Limanreis, Altıevler ve Ilıca Mahallerinde de tek liste ile uzlaşarak delege seçimlerine girdiler.

Seçilecek bir alternatifin olması o seçimde heyecan ve canlılık yaratır. Bu heyecan ve canlılık Narlıdere’nin iki liste çıkaran mahallelerinde doruk noktasındaydı. Bu seçimlerin sorunsuz ve tartışmasız geçmesi; heyecan ve canlılığı taçlandırdı.

Sonuç olarak, seçimlerin bir tek kazananı oldu.  Cumhuriyet Halk Partisi.

Beyaz ve Mavi hangi listeden kazanmış olursan ol. Sonuçta beyaz ve mavinin birleşmesinden pırıl pırıl güneşli bir gökyüzü tüm Narlıdere’yi kucaklayan bir bütün çıktı.

Parti içi demokrasilerde yarışlar her zaman olmalıdır ama en güzeli yarışın sonunda kazanan ve kaybeden aranmamalıdır. Yarışın başından itibaren zaten kazanan Cumhuriyet Halk Partisidir.

Seçilenler sadece üyelerin temsilcileridir.

Delege seçiler tüm partililerimizi gönülden kutluyorum.