Rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Eski Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar tüm suçlamalardan beraat etti.

CHP’den Menderes Belediye Başkanı seçilen ve ardından operasyon sonucu görevden alınan Mustafa Kayalar’ın beraatını avukatı Murat Aydın açıkladı.

Murat Aydın açıklamasında: “Bu kumpası kuranlara, bu iddiaların doğru olmadığını bildikleri halde doğruymuş gibi davrananlara buradan selam olsun" ifadelerini kullandı. 

Aydın'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

CHP heyeti, Can Atalay için Numan Kurtulmuş ile görüştü CHP heyeti, Can Atalay için Numan Kurtulmuş ile görüştü

"İzmir Adliye Mahkemesi, Sayın Başkan'ın rüşvet alma suçunu işlemediğine, görevini ihmal etmediğine karar verdi ve tüm suçlardan beraatine hükmetti. Bu dava, yargı eliyle halkın iradesine gasp etmeye çalışan, Menderes'i iki yıl başkansız bırakanların emeklerinin yargı yoluyla bir cevabıdır.

Bu dosya baştan aşağı bir kumpastı ve baştan aşağı Menderes Belediye Başkanı'na görevini yaptırmayarak Menderes halkının iradesini yok etme amacına yönelik bir davaydı. Yargı eliyle yapılan bu kumpasa yargı cevap verdi ve Sayın Başkan hakkında beraate hükmetti. Bu kumpası kuranlara, bu iddiaların doğru olmadığını bildikleri halde doğruymuş gibi davrananlara buradan selam olsun."