Gazeteciler Buket Aydın ve Şaban Sevinç arasında yaşanan gerilim sosyal medyaya damga vurdu.

TV100’de yayınlanan “Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade” programında yaşanan tartışma, Aydın’ın canlı yayını terk etmesiyle sona erdi.

Sevinç’in, “CHP delegesi kredi kartı ile saat almaya benzemez” sözleri, Aydın’ı çileden çıkardı. Aydın, “Ben kredi kartıyla saat almadım. Twitter’da sürekli kredi kartı üzerinden, saat üzerinden gündem yapılmaya çalışılan benim. Sana elli saattir kim yazıyor mesajları? Seni kim böyle yönlendiriyor? Şov yapma, haddini bil.” diyerek tepki gösterdi.

Gerilimin tırmanması üzerine Aydın, “Bu adam çok saygısız ve terbiyesiz bir insan. Ben bu yayını terk ediyorum. Ben bu kadar rezil, seviyesiz bir kişiyle yayına devam etmem. Hadsizsin Şaban Sevinç.” ifadelerini kullanarak stüdyoyu terk etti.

Aydın’ın stüdyoyu terk etmesi üzerine Şaban Sevinç, “Cansu benim sana büyük bir saygım var gerçekten sen de öyle gördüysen o zaman yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Bir kadına karşı saygısızlık yapmak… Kesinlikle öyle bir şey yok.” ifadelerini kullandı.

Polat Çifti Davasında Tüm Sanıklara Tahliye! Polat Çifti Davasında Tüm Sanıklara Tahliye!

İki isim arasındaki gerilim, sosyal medyada geniş yankı buldu. Olay sonrası Aydın’dan açıklama geldi.

Aydın, olay sonrası sosyal medya hesabından da şu açıklamayı yaptı:

“Bu akşam yayının başından bu yana bu şahsın saldırlarına maruz kaldım. Onunla aynı fikirde olduğum anlar dahil olmak üzere bana sesini yükseltip küçümser bir tavırla konuştu. Sürekli bana sen diye hitap etti. Defalarca ben size diyorum dememe rağmen bana sen dedi. Anlattıklarımı anlayamıyorsunuz diyerek gerizekalı imasında bulundu. Hepsine sustum. Ama bir ulusal kanalda adeta twitter trolü gibi defalarca öyle olmadığını yalan olduğunu anlattığım bir takım saçmalıklar üzerinden beni susturmaya çalışmasına müsade edemezdim. Kendisi benimle siyasi arenada laf yarıştıramadığı için bel altı vurmaya kalktı. Bir kadın olarak buna sessiz kalmak onurumu ve şerefimi zedeler. Biz siyasi tartışmalara girebiliriz herkes fikrini açıkça söyler ; kavga edebiliriz. Ama saygısızlık ; bel altı imalar kavgayı kişiselleştirmek bunlar kabul edilemez. Konuyu kamuoyu vicdanına bırakıyorum. Son olarak bu şahsın özrünü asla kabul etmediğimi ifade etmek istiyorum.”

www.veryansintv.com