CHP’nin önceki dönem Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam saatlerinde İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yapılan görüşmeye ilişkin Artı Gerçek’e konuşan Soyer, partiden çok Türkiye'yi konuştuklarını belirterek, “Yaşadığımız bu sıkıntı, olağanüstü kriz nasıl aşılacak? Parti bu konuda ne yapmalı, biz ne yapmalıyız? Yani ana tema buydu” dedi.

‘EN UFAK BİR HATA YAPMAMAMIZ LAZIM’

Soyer bundan sonraki süreçte de Kılıçdaroğlu ile görüşmeye devam edeceklerini belirterek, “22 seneden sonra ilk defa iktidara gelme olasılığının bu kadar güçlendiği, birinci parti olunduğu bir noktada en ufak bir hata yapmamamız lazım” dedi.

‘İKTİDAR MÜZAKERE İLE ALINACAK BİR ŞEY DEĞİL’

Parti içinde kavga görüntüsüne izin verilmemesi gerektiğine vurgu yapan Soyer, “O yüzden de çok titiz, çok dikkatli, çok özenli olmamız gerekiyor” dedi. Soyer, normalleşme sürecine ilişkin ise şöyle konuştu:

Kılıçdaroğlu'ndan eleştirilere yanıt: Yani ben hiç konuşmayayım mı? Kılıçdaroğlu'ndan eleştirilere yanıt: Yani ben hiç konuşmayayım mı?

“Ben iktidarın müzakereyle değil, mücadeleyle değişeceğini düşünüyorum. Bu benim kişisel düşüncem de değil. Bizim tarihsel konumumuza ve demokrasi tarihimiz e hangi açılardan bakarsanız bakın biz muhalefet partisiyiz. Yani iktidara muhalefetiz. Amacımız, varlık nedenimiz ne? İktidarı almak. İktidar da müzakereyle alınacak bir şey değil.”

ARTI GERÇEK-SEDA TAŞKIN