İzmir'in Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkisinde başlayan yangın dört gündür devam ederken,  yangınlar farklı noktalarda da devam ediyor. Yangında ormanlık alanın yanı sıra park, bahçe, zeytinlik alan ile evler ve sanayi sitesindeki iş yerleri de etkilendi.

İZMİR YANGIN SON DURUM

Karşıyaka ilçesi Yamanlar Mahallesi Karatepe mevkisinde önceki gün başlayan yangın yerleşim yerlerine kadar ulaşmıştı.

Yangında 16 ev yanmış, 87 ev ve 45 iş yeri boşaltılmıştı. 3 mahallenin de tahliye edildiği yangın dolayısıyla hayvan barınağı da boşaltılmıştı.

Karşıyaka'da başlayan ve Bayraklı ile Çiğli ilçesindeki ormanlık alanlara da yayılan yangında, kentin birçok noktası duman altında kalmıştı.

Yangın söndürme çalışmalarına, orman ekiplerinin yanı sıra belediyeler, polis, AFAD, jandarma personeli de araçlarıyla destek vermişti. 

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Narin Cinayetinde Savcı Tutanağı Ortaya Çıktı Narin Cinayetinde Savcı Tutanağı Ortaya Çıktı

Ülke genelindeki yangınlarla ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, şöyle konuştu:

-Altı tane aktif yangın var. Aydın Didim ve İzmir Ödemiş kontrol altında. Bolu Göynük de müdahale zorlukla yürüyor. Bir süre böyle devam edecek.

-Karabük Ovacık yangınının da enerjisi sönmüş durumda. İzmir'de yangının enerjisi düştü. Yamanlar yangınında etkilenen alan bin 600 hektar civarında. 

İzmir'de farklı noktalarda süren yangınlar yerleşim yerlerini de etkiliyor. İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla ilçesinin Balıklıova Mahallesi yakınlarında makilik alanda çıkan yangın nedeniyle bölgedeki bir sitenin tahliye edildiğini söyledi.


İZMİR YANGINI NEDEN ÇIKTI?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının piknik için ateş yakan 3 kişi yüzünden çıktığını açıkladı. Yangınlarla ilgili 6 kişi gözaltına alındı, 3 kişi de aranıyor.

Bakan Yumaklı İzmir'deki yangını çıkaran 3 kişinin arandığını, Ödemiş'teki yangında 2 kişinin gözaltına alındığını, ayrıca Bolu'da 4 kişinin yangınlarla alakalı gözaltına alındığını belirtti.

SÖZCÜ