Son günlerde İYİ Parti'den istifa ettiği yönünde söylentiler dolaşan İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden ve görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Özlale istifa açıklamasında, "Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum" ifadelerine yer verdi. 

GERİ DÖNMÜŞTÜ

İzmir Milletvekili Ümit Özlale, 8 Nisan 2024'te sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamayla İYİ Parti'den ayrıldığını açıklayarak istifa etti. Aradan geçen19 günün ardından, 27 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti Genel Başkanlığına  Müsavvat Dervişoğlu'nun seçilmesiyle GİK üyesi olarak partiye geri döndüğünü açıkladı.

Özel'den Marmara Adası'nda ses getiren konuşma: 10 yılın sonunda bir sıfır atın... Özel'den Marmara Adası'nda ses getiren konuşma: 10 yılın sonunda bir sıfır atın...

1971 doğumlu Özlale, ODTÜ İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Boston College'da ekonomi doktorası yapmıştır. Kariyeri boyunca Bilkent ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi gibi prestijli üniversitelerde görev almış, makroekonomi, maliye politikası ve kalkınma ekonomisi konularında çalışmalarda bulunmuştur.

Özlale, Merkez Bankası politikaları, bütçe açıkları ve kalkınma üzerine yaptığı araştırmalarla tanınır. Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarına dair eleştirileri ve çözüm önerileriyle bilinir. Aynı zamanda İYİ Parti'de ekonomi politikaları üzerine çalışmalar yürütmektedir. İYİ Parti'den 2023 Genel Seçimleri'nde İzmir Milletvekili seçildi.