Türkiye'nin konuştuğu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıç çekip "Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı atması izleyen herkesi gururlandırdı. Ancak gerici ve Atatürk düşmanı Yeni Akit gazetesi ve gözü dönmüş troller teğmenleri hedef gösterdi..

Yeni Akit gazetesi "Cunta özlemi yine depreşti" manşetini atarak gencecik, pırıl pırıl Türk subayları hedef yaptı. Gazete, dün de birinci sayfasından "Mezuniyetin ilk günü disiplinsizlik" başlığını attı.

Sosyal medyada küçük bir azınlık tarafından başlatılan linç kampanyası sonucu teğmenler hakkında idari tahkikat başlatıldığı iddia edildi.

Soruşturmanın gidecekleri Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı sınıf okullarında (Piyadeler Tuzla Piyade Okulu, Topçular Polatlı Topçu ve Füze Okulu...) devam edeceği iddiası ortalığı karıştırdı.

Milli Savunma Bakanlığı ise anında bir açıklama yaparak hem teğmenlere soruşturma açıldığı iddiasını yalanladı hem de askerlere sahip çıktı.

işte MSB’nin o paylaşımı :

“Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır.

'Kimlik bilgileri çalındı' iddiasıyla ilgili yeni açıklama 'Kimlik bilgileri çalındı' iddiasıyla ilgili yeni açıklama

Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

www.medyafaresi.com