Geçtiğimiz günlerde yaşanan olaylarla ilgili ‘Biz istemedik, mecbur bırakıldık’ diyerek ihtiyaç fazlası toplam 672 kişinin önceki dönem iş başı yaptığını ileri süren Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’a önceki başkan Utku Gümrükçü’den yanıt geldi. Hakkındaki iddiaları yanıtlayan Gümrükçü, Başkan Yıldız’a seslendi ve ‘Telefonum açık’ dedi.

BEŞ SENEDE 445 KİŞİ İŞE ALINDI

¨Çiğli Belediye Başkanımız Sayın Onur Emrah Yıldız’ın açıklamaları nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme gereği oluşmuştur¨ sözleriyle başlayan açıklamada eski başkan Gümrükçü, şu ifadeleri kullandı:

¨2019 yılında Çiğli Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde belediye şirketlerimizde toplam 1075 personel çalışmaktaydı. 2024 yılında belediyeyi devrettiğimizde ise bu rakam 1520 olmuştur. İddia edilenin aksine Onur Bey’in adaylığının açıklandığı 1 Şubat 2024 tarihinden itibaren 5 Nisan 2024 tarihine yeni alınan personel sayısı ise sadece 40 kişidir. Ve yukarıda verdiğimiz 1520 rakamına dahildir. Yani son aldığımız 40 kişi ile birlikte beş senede net personel artışı 445 kişidir.

BOŞ BİNALAR DEĞİL, KALİTELİ HİZMET İÇİN…

Görevde olduğumuz beş sene boyunca yurttaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 12 yeni müdürlük kurulmuştur. Ayrıca Kamer Genç Parkı ve Sosyal Tesisi, Egekent Flamingo Kadın Yaşam Merkezi, Spor Tesisleri ve Emekli Evi, 4 Katlı Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi, Astronomi Havacılık ve Uzay Kampüsü, Uğur Mumcu Semt Merkezi ve Kaklıç Sanat Akademisi gibi sayısız yatırımı düşünürsek boş binalar değil, kaliteli hizmet veren binalar yapabilmek için ek istihdam yapmak mecburidir.

BEŞ SENEDE YÜZDE 36’LIK ARTIŞ KABUL EDİLEBİLİR

Yeni verilen hizmetlere örnek olarak iki seneye yakındır hizmet veren fizik tedavi merkezi ya da otizmli çocuklar veya konuşma güçlüğü çeken yaşlılar için açtığımız Akademik Terapi Merkezi sayılabilir. Veya beş senede belediyemiz bünyesinde verilen kurslarda 8 branş, 6 bin sporcuya çıkardığımız sportif hizmetler sayılabilir! Hizmet kalemi, nüfus sayısındaki artış, müdürlük sayısı, hizmet binası sayısı hesaba katıldığında beş senede yüzde 36 civarında çalışan artışı kabul edilebilir bir rakamdır.

BİR TEK BANKAMATİK ÇALIŞAN YOKTU

Personel sayımız benzer nüfusa sahip ve yüzölçümü Çiğli’den küçük komşu ilçeden daha aşağıdadır. Belediye başkanlığım döneminde değil yurtdışında bulunup işe gelmeyen, bir tek bankamatik çalışan bulunmamıştır.

Özgür Özel anket sonuçlarını açıkladı... Erken seçim çağrısı yaptı Özgür Özel anket sonuçlarını açıkladı... Erken seçim çağrısı yaptı

Ben, Sayın Onur Emrah Yıldız’ın rakamlarla ve olaylar üzerinde yanlış bilgilendirildiği inancındayım. Kendisini yanlış bilgilendiren ya da basit toplama hesaplarını bilerek ya da bilmeyerek yanlış yapan kişilere danışmak yerine, aynı partiden olmamız ve babasının siyasi yaşamında katkısı olan bir kıdemli partilisi olarak parti içi konuları basın önünde paylaşmak yerine benimle iletişime geçmiş olmasını beklerdim. Kamuoyu önünde daha önce söz verdiğim gibi kendisine yardımcı olabilmek amacıyla telefonum her an açıktır. Yanlış hesabın Bağdat’tan dönmesi dileğimle…¨