Özel Çevre Koruma Bölgesi olan bir alanda ardı ardına gündeme gelen Güneş Enerji Santralleri(GES) projelerine bir yenisi eklendi. ÇED sürecinde olan projelerden birinin de oyuncu Erkan Petekkaya'ya ait olduğu ortaya çıktı. Sözcü gazetesinin haberine göre Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi’nin bölgede santral yapmasına karşı bölge halkı bir araya geldi. Küçükbahçe köy kahvesinde buluşan vatandaşlar, köy kahvesi önünde durumu protesto etti ve “Havamıza, suyumuza, toprağımıza, dağımıza dokunma” diye seslendi.

"GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

Eygi'nin cenaze töreninde gerginlik Özel, Kurtulmuş'a tepki gösterdi Eygi'nin cenaze töreninde gerginlik Özel, Kurtulmuş'a tepki gösterdi

Tepkiler sonrası ÇED toplantısının yapılamadığı belirtilirken, Karaburun Belediye Başkanı CHP’li İlkay Girgin Erdoğan toplantının başlamadığına dair tutanak tutulmasını istediği ve bunun üzerine alternatif bir tutanak tutulduğu belirtildi. Köy muhtarı Gizem Dağdelen, “İtirazlara rağmen onay verirlerse de yargıya taşımaktan geri adım atmayacağız” dedi.

Odatv.com