"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından haklarında dava açılan Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 28 sanık Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmayı takip eden Gazeteci Emrullah Erdinç duruşmadan aldığı notları sosyal medya hesabından paylaştı. Erdinç, "Siyah takım elbiseyle mahkemeye gelen Engin Polat savunmasını yapıyor. Soğuk cüzdanın ne olduğunu bilmiyorum. İddianamede delil olmadığı için nasıl savunma yapacağım. Ben Kıbrıs’ta kimse ile görüşmedim. Jasminbet sitesini bilmem hesaplarıma para gelmedi. Tanık Erkan Şahin'i tanımam. Tanık Erkan Şahin beni CİMER'e şikayet ettiğini söylüyor hiçbir iddiasını kabul etmiyorum elinde olmayan iddialarla beni suçlamıştır hiçbirini kabul etmiyorum. Sanık Emre Çiftçi gizli tanık gibi sunuldu ama gizli tanık değil. Cezaevinde yanına gelen kişilerin verdiği bilgiyi anlatıyor. Tanık, başka tanıklardan duyduğunu anlatıyor. Yani bildiği hiçbir şey yok. Yıllardır cezaevinde olan kişi başka amaçlar uğruna tanıklık yapıyor. Kabul etmiyorum. Tanık Tufan Yılmaz, 4 Haziran 2024 tarihinde şikayetçi olmuş. Sözde 650 bin lira benden alacağı olduğunu söylemiş. Kendisini tanımıyorum. tanımadığım birisinin gerçeği yansıtmayan bir olayından dava açıldı. Kendi bile şaşkındır bu davaya. Engin Polat şirketlerden bahsederken, reklamını yaptığı sırada hakim Engin Polat'ı uyardı. Reklam yapma dedi."ifadelerini kullandı.

ŞİRKETLERİMİZİ TMSF'DEN ALIP TARAFIMIZA VERİN

Gazeteci İhsan Yalçın ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Engin Polat, ortada bir tane somut delil yok. Zaten yalanın ve iftiranın delili olmaz. Şirketlerimiz TMSF bünyesinden tarafımıza verilsin. 10 aydır ailemden ayrıyım." dediğini belirtti.

'İDDİANAMEYİ GÖRÜNCE 1 SAAT KENDİME GELEMEDİM'

Duruşma sırasında hakimin sorularını yanıtlayan Engin Polat, "iddianameyi okuyunca 1 saat kendime gelemedim" ifadelerini kullandı.

Baba Sezgin Polat 'da suçlamaları reddederken 'Bizim ailemizin kara para ile bir ilişkisi olamaz' dedi.

Davanın itirafçı ismi Ahmet Gün de yaptığı savunmada, "Usulsüz şekilde gözaltına alındım.
Ben de hukukçuyum. Gözaltına alınırken anayasal haklarımızı bilenlerdenim. Ben bizzat hukukçu olmama rağmen, evime 3 tane meslektaşım gelmesine rağmen beyanlarımızı zapta geçirtemedik.
Biz zulme tabi tutulduk" diye beyan verdi.

Polat ailesinin muhasebecisi Harun Abak'ta yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Duruşmadan önce, Dilan Polat'ın Instagram üzerinden takipçilerinden dua istediği ortaya çıktı.

Mehmet Ali Erbil ve Gülseren Ceylan ayrılığı uzun sürmedi: 'Serdar Ortaç barıştırdı' Mehmet Ali Erbil ve Gülseren Ceylan ayrılığı uzun sürmedi: 'Serdar Ortaç barıştırdı'

www.medyafaresi.com