Asgari ücret, memur ve emekli zam oranları ne olacak? Asgari ücret, memur ve emekli zam oranları ne olacak?

Elektrik ve doğalgazın ardından, kömür, odun ve sobaya da zam yapıldı. Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol, "İnsanlar doğalgazdan kömüre, kömürden battaniyeye geçiyor" ifadesinde bulundu.

Yaz aylarında doğalgaz ve elektriğe yapılan yüzde 38'lik zammın ardından, odun, kömür ve soba fiyatlarında yüzde 30-40 arasında artış gözlemlendi. İPA'nın yaptığı araştırma, İstanbul'da halkın büyük çoğunluğunun evini yeterince ısıtamadığını ortaya koydu. TÜİK'in 2023 verilerine göre, yoksul kesim arasında ısınamayanların oranı yüzde 43,2'ye yükseldi.

YURTTAŞ EVİNİ ISITAMIYOR

Birçok yurttaş, sızdıran çatılar, nemli duvarlar ve çürümüş pencere çerçeveleri nedeniyle evlerini ısıtmakta güçlük çekiyor. "İnsanlar kömürden battaniyeye geçti" diyen İzmir Kömür Satıcıları Derneği Başkanı Mustafa Düzyol, pahalılık sebebiyle kömür sobası tercih eden vatandaşların geçen yıl tonu 5 bin lira olan kömüre 6 bin 500 lira, 6 bin lira olan sobalara ise 8 bin 500 lira ödediğini belirtti. Dar gelirli birçok kişinin kömür alacak parası bulamadığını ifade eden Düzyol, "İnsanlar doğalgazdan kömüre, kömürden de battaniyeye geçiyor çünkü bir ton kömür parası veremiyor, torbayla alıyor" dedi.

Cumhuriyet