DİSK Güvenlik-Sen Başkanı Serdar Arslan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük arasında imzalanan sözleşme emekçileri sevindirdi.  Emekçiler ücret artışının yanında sosyal haklarda kazandılar.

İŞTE KAZANILAN SOSYAL HAKLAR

Yapılan sözleşmeye göre özel güvenlik kartı iptal edilen işçiler işten çıkarılmayacak. Böylece kayyum döneminde yaşanan mağduriyetler giderilmiş olacak.  Ayrıca özel güvenlik kartı yenileme ücretleri işveren tarafından karşılanacak ve bu süreçte izinli sayılacaklar. Gece çalışan işçiler mesai farklarını alacaklar. Kıdem farkı ve fazla mesai ücretleri de güvence altına alındı.

Sözleşmeye beraber yılda iki defa ikramiye, 6 ayda bir enflasyon farkı, risk primi, radyasyon primi ve silah parası gibi diğer sosyal haklarda kazanıldı.

Bakan Şimşek: Rantın vergilendirilmesi konusunda çabalarımıza devam edeceğiz Bakan Şimşek: Rantın vergilendirilmesi konusunda çabalarımıza devam edeceğiz

“KAYYUM DÖNEMİNDE ÖRGÜTLENMEYE BAŞLADIK”

DİSK Güvenlik-Sen Başkanı Serdar Arslan sözleşmeye ilişkin yaptığı açıklamada zor şartlar altında örgütlendikleri belirterek: Kayyum döneminde örgütlenmeye başladık. Zor bir süreçti. Bu süreçte emeği geçen herkese, bütün işçi arkadaşlara, temsilcilere,  genel başkanımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ederiz. Bütün işçi arkadaşlara hayırlı olsun. Sözleşme süreci 1 yıllık olarak ayarlandı. Bu Türkiye’de oldukça nadir” dedi.