Urla’nın değerleri tarımla güçlenecek Urla’nın değerleri tarımla güçlenecek

Uzun zamandır çözülemeyen, halk sağlığı sorunu haline gelen Çiğli’deki Harmandalı çöplüğünün kaldırılması için yüzlerce mahalle sakini bir araya geldi. Yıllardır bilim insanlarının tüm uyarılarına ve kapatılması yönünde çıkan son  mahkeme kararına rağmen tüm İzmir’in çöpü Harmandalı’na dökülmeye devam ediyor.

Yoğun çöp kokusuna, salgın hastalıklara neden olan  ve heyelan riski taşıyan çöplüğün kaldırılması konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı sorumluluğu birbirinin üzerine atıyor.

Daha önce ÇHTM ile araya gelerek mahalle meclisini kuran mahalleli İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararına uymasını istiyor. 

Mahalle içinde yapılan yürüyüşün ardından söz alan ÇHTM sözcüsü Emel Diril her seçim döneminde bu sorunun çözüleceği sözü verildiğini ama asla çözülmediğine dikkat çekerek; 

"Biz insanca yaşamak istiyoruz. Sabahları çocuklarımız midesi bulanarak kusarak Okula gidiyor, evlerimize misafirler gelmiyor, gelemiyor, eviniz kokuyor diyorlar. Bize reva gördükleri bu. Her seçim dönemi, senelerdir Harmandalı çöplüğünün kaldırılması en iddialı, en altın vaatlerden birisi. Her gelen kaldıracağını söyledi ama hiçbiri kaldırmadı. Aynı şeyleri tekrar yaşıyoruz. 

Daha geçenlerde Çiğli Belediyesi Meclisi olağanüstü bir toplantı kararı aldı. o toplantıda Çiğli Belediyesi'nin taşınmazları, yani bize ait olanların,halka ait olanların satılması kararı AKP'li CHP'li MHP'li meclis üyelerinin oy birliği ile alındı. 

 Ne için, neden ? 

Çiğli halkına sordular mı?

O satılanlar bizim, halkın. Belediyenin parası bizim, halkın parasıdır. Halka harcansın diye gönderiliyor o paralar. Halk insanca yaşasın, çocuklarımız kreşe gidebilsin diye gönderiliyor. İhalelerle şirketler, tanıdıkları müteahhitler cebini doldursun diye gönderilmiyor. Bunların da çöplüğün de hesabını sormak bize düşüyor. Bize bunları reva görenler utanacak. Onlardan hesap soracağız.

Harmandalı bir facia yaşamadan bu çöplüğün kapatılmasını istiyoruz. Çok yakın zamanda Erzincan İliç’te heyelanın nasıl bir şey olduğunu gördük. Maden katliamlarını gördük, tüm bilimsel raporlar, uyarılar bu çöplüğün buradan kaldırılmasını ve kapatılmasını söylüyor. Bunu herkes biliyor. Bilmelerine rağmen neden burayı kapatmıyorlar.  Bunun hesabını sormak için yürüdük. her hafta burada olacağız. Her hafta daha da  kalabalıklasarak geleceğiz ve yürüyeceğiz. " dedi. 

Açıklamanın ardından son bulan yürüyüş için her hafta pazar günü saat 17.00’de mahalle sakinleri bir araya gelecek.