1 Mart 2022 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile birlikte, ülkemizin kadim değeri zeytin ağaçlarının sermayeye kurban edilmesinin önü açılmıştı. Hukuka uygunluğu tartışmalı olan değişikliğe karşı açılmış bulunan onlarca davada istenen “Yürütmenin Durdurulması” talepleri hakkında ağır işleyen yargı mekanizması henüz karar vermemişken, hukuken yok hükmünde bulunan yönetmelikten güç alınarak ülke mirasımız yok edilmeye başlanmış durumdadır.

Kamuoyunda büyük bir tepkiyle karşılanan yönetmelik değişikliğinden güç alan YK Enerji AŞ., bir oldu bitti ile bitmez hazine, ölmez ağaçlarımızı yok etmeye girişmiş durumdadır.

Çiğli Kent Konseyi olarak hukuken yok hükmünde olan ve toplum vicdanında aklanmamış yönetmelikten güç alınarak gerçekleştirilen faaliyetlerin derhal durdurulması için, başta kanunen zeytin ağaçlarını korumakla yükümlü olan Milas Kaymakamlığı olmak üzere tüm yetkili kurumları göreve davet ediyoruz.

Hukuksuz yönetmeliği hazırlayan bakanlık, açılan davalar hakkında günlerdir yürütmeyi durdurma kararı vermeyen Danıştay, zeytin ağaçlarını korumakla yükümlü Kaymakamlık ve ülkemizin toprağını, ağacını, kurdunu, kuşunu, doğasını ve geleceğini korumakla yükümlü ve bunu kendine görev edinmiş kurumlar! İlerleyen günlerde bunun vebali altında ezilmemek, küçük bir kesimden başka kimseye fayda sağlamayan bu faaliyetin utancını taşımamak için, sizleri derhal harekete geçmeye ve doğa talanını durdurmaya çağırıyoruz.

Derhal! Yarın çok geç!

İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü

Çiğli Kent Konseyi Başkanı

İBRAHİM İNCESU

Narin'in babası: Misafirdim, gözaltında değil Narin'in babası: Misafirdim, gözaltında değil