CHP’de 6-9 Eylül’de yapılacak Tüzük Kurultayı’nın seçimli kurultaya çevrilebileceği yönündeki iddialar tartışılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili bir televizyon kanalına konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi kurultay delegelerimiz bu konuda bir inisiyatif ortaya koyarlarsa dönmesi gerektiğini söylerlerse pekala dönebiliyor. Dönmeli midiri aslında bunu tartışmamız gerekiyor. CHP’nin bugün gittiği noktadan delegelerimiz ve partililerimiz memnunlar mı ona bakmak gerekiyor. Eğer memnunlarsa uygulanan politikalar noktasında CHP’de seçimli kurultaya dönmez fakat bir hoşnutsuzluk varsa politikalarda özellikle AK Parti ile ilgili yumuşama politikasından bir hoşnutsuzluk varsa pekala dönebilir diye düşünüyorum tüzük kurultayının seçimli kurultaya. Böyle bir olasılık var. Bizim en üst yönetim organımız kurultayımızdır. Kurultay delegelerinin yarıdan bir fazlası bir irade gösterirlerse elbette ki dönebilir." diye konuştu.

Güzelbahçe Belediyesi'nden Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye Desteği Güzelbahçe Belediyesi'nden Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye Desteği