YEREL

Bornova’da temizlik seferberliği

Bornova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilçedeki mahallelerde gerçekleştirdikleri temizlik ve düzenleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Naldöken Mahallesi’nde başlayan kapsamlı temizlik seferberliği, bu hafta Doğanlar Mahallesi'nde sürdü.

Ortak olarak yürütülen çalışmayı yerinde gören Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki,“İlçemizdeki yaşam alanlarını temiz ve vatandaşlarımız için daha güvenli hale getiriyoruz” dedi.

Çalışmaların yollar, kaldırımlar ve park alanlarını kapsadığı bu süreçte, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yayalar ve araçlar için risk oluşturan ağaç dallarını budarken, yabani otların temizliği de yapılıyor. Otların kesilmesi ve alanların düzenlenmesinin ardından temizlik ekipleri devreye girerek detaylı bir temizlik gerçekleştiriyor.

Mahallelerin dönüşümü devam edecek

Doğanlar Mahallesi Muhtarı Eyüp Kocatepe birlikte özveriyle çalışan ekipleri ziyaret eden Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sürdürülen çalışmaların önemine vurgu yaparak, "Temizlik ve düzenleme faaliyetlerimiz, her mahallemizde periyodik olarak devam edecek. Doğanlar Mahallesi’nden sonra diğer mahallelerimize de aynı özveriyle hizmet götüreceğiz. Vatandaşlarımızın temiz ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamak, Bornova Belediyesi olarak en önemli sorumluluklarımızdan biri. Büyükşehir ve Bornova olmak üzere emek veren tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.

Periyodik çalışmalar planlandı

Özellikle araçlar ve yayalar için tehlike arz eden alt dalların budandığı bu çalışmalarda, her hafta farklı bir mahallede yoğun temizlik ve budama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlandı. Başkan Eşki, bu periyodik çalışmalarla ilçedeki yaşam kalitesinin artacağına dikkat çekerek, "Hedefimiz, Bornova’yı daha yaşanabilir ve temiz bir kent haline getirmek. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bu çalışmaları yalnızca kısa vadeli değil, sürdürülebilir bir hale getiriyoruz" ifadelerini kullandı.