İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir’e gelen mültecilerin önemli bölümüne vatandaşlık verildiğini iddia etti. Tugay, "Kaçak yaşayan bir miktar insan var. Kırsal alanda çalıştırılıyor yoğun olarak. Bu belediyenin yetkilerini aşıyor. Kaçak ve izinsiz şekilde çalışanların tespit etmek ve yasal işlemlerin yapılması lazım" dedi. Öte yandan Tugay hükümet kanadına tepki göstererek, "İzmir’in sanki kötülüğü isteniyor. Sorun olsa da CHP’li belediyelerin olduğu şehir böyle demek için. Bu siyaset tarzını terk etmemiz lazım. En başta hükümetin ve herkesin terk etmesi lazım. Bir şehrin belediye başkanı farklı partilerden olabilir. Seçim yaparken yarışalım ama bitti. Hizmet zamanı geldi. Kimse kimseye iftira atmasın. Engel olmaya çalışmasın. Siyaseti bu yönde değiştirmemiz lazım. Yoksa ülke olarak geri halimizi düzeltemeyiz.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, katıldığı bir programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"MÜLTECİ YÜKÜNÜ TAŞIYAMAYIZ"

İzmir’e gelen mültecilerin önemli bölümüne vatandaşlık verildiğini iddia eden Başkan Tugay, “Onlar da iş güç sahibi. Adaptasyon sorunu da yaşamıyorlar. Kaçak yaşayan bir miktar insan var. Kırsal alanda çalıştırılıyor yoğun olarak. Onlarla ilgili de tarım işçisi çalıştıranların şikayeti yok. O görevi yapması gerekenler Türk vatandaşlarının mağduriyeti var. Bu belediyenin yetkilerini aşıyor. Kaçak ve izinsiz şekilde çalışanların tespit etmek ve yasal işlemlerin yapılması lazım. Gördüğümü kadarıyla mülteci hareketliliği İzmir’den Yunan adalarına geçişte var. Sınırda durdurulması gereken şeyler…İzmirlilerin vatandaşlarımızın huzurlu bir şekilde yaşamaları gerekiyor. Mülteci yükünü taşıyacak bir durumda değiliz” dedi.

" İZMİR'E KASIT VAR"

Sokak hayvanları ve çıkan yasayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tugay, "Bu yasayla ilgili konular konuşulmuyorken özellikle sahipsiz köpekler için bir program uygulamak için çalışmaya başladık. İzBB ve ilçe belediyeleri ile birlikte ortak çalışma planlandı. Adım adım bu gerçekleştiriliyor. İzmir’e kasıt var galiba. ‘Türkiye’de en fazla sokak köpeği İzmir’de var’ dendi. Buna inanmıyorum. Büyük bir yalan. Kısırlaşmada en kötü il diye…Biz de 70 binden fazla kayıt var. En fazla barınak kapasitesi İzmir’de. Daha fazla kısırlaştırma ve barınak kapasitesi ile ilgili eylem planı hazırlandı. İzmir’in tamamında eylem planını uygulamaya başlattık” ifadelerine yer verdi.

"SANKİ İZMİR'İN KÖTÜLÜĞÜNÜ İSTİYORLAR"

Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' sorusu Özgür Özel'den, Devlet Bahçeli'ye 'HÜDA PAR' sorusu

İzmir simge kent olduğuna dikkat çeken Cemil Tugay, "Muhalefet belediye başkanları olduğu için… İzmir’in sanki kötülüğü isteniyor. Sorun olsa da CHP’li belediyelerin olduğu şehir böyle demek için. Bu siyaset tarzını terk etmemiz lazım. En başta hükümetin ve herkesin terk etmesi lazım. Bir şehrin belediye başkanı farklı partilerden olabilir. O belediyeler kentin tamamına hizmet veren kurumlardır. Seçim yaparken yarışalım ama bitti. Hizmet zamanı geldi. Kimse kimseye iftira atmasın. Engel olmaya çalışmasın. Siyaseti bu yönde değiştirmemiz lazım. Yoksa ülke olarak geri halimizi düzeltemeyiz. Kaynaklar israf ediliyor. Siyasi ayrımlar nedeniyle alakasız yerlere bir sürü kaynak ayrılıyor”  dedi.