Senarist ve oyuncu Gülse Birsel'in, Avrupa Yakası dizisinden rol arkadaşı Vural Çelik'e vedası sosyal medyada olay oldu. 'Kubilay' karakteri ile hafızalara kazınan ve henüz 51 yaşında hayata gözlerini yuman sevilen oyuncu Vural Çelik'in cenazesine katılmayan Gülse Birsel, bunun nedenini de açıkladığı ve 'Vural'a vedam' başlığı attığı yazısında adeta merhum sanatçıyı şikayet edince tepkilerin odağı oldu.

Gülse Birsel, kısa süre sonra bu paylaşımını silse de sosyal medya kullanıcılarının eleştiri oklarından kurtulamadı.
 

Avrupa Yakası'nın unutulmaz oyuncusundan tepki: "Keşke bunlar yaşanmasaydı" - Resim : 2
Avrupa Yakası'nın unutulmaz oyuncusundan tepki: "Keşke bunlar yaşanmasaydı" - Resim : 3

Vural Çelik'in kız kardeşi Kadriye Çelik, ailesi adına Gülse Birsel'e yazılı bir açıklamayla cevap vererek "Bu açıklamalardan anlaşılacağı üzere, bir insanın kalemi yetenekli olabilir; ancak bu, onun iyi bir insan olduğu anlamına gelmez. Ağabeyim, insanları mutlu etmeyi ve onları güldürmeyi çok seven, gördüğü her tebessümle mutlu olan bir insandı. Bu onun en büyük zenginliğiydi.

Ağabeyim hayatı boyunca görme engelli bir anneye, bir kız kardeşe ve iki yeğene bakan, hayat mücadelesi veren, ekmeğinin peşinde koşarken kimseye boyun eğmeyen biriydi. Onuruyla yaşadı ve onuruyla aramızdan ayrıldı.

Çelik ailesi olarak Gülse Birsel’e tavsiyemiz; ağabeyimin mezarına gidip helallik istemesidir. Bu, belki de bu zor günlerde bir nebze olsun kalplerimize su serper. Ağabeyim yüce gönüllüdür, umarız affeder…" ifadelerini kullandı.

 

Avrupa Yakası'nın unutulmaz oyuncusundan tepki: "Keşke bunlar yaşanmasaydı" - Resim : 4


SUNA KESKİN'DEN ÇARPICI YORUM

TV8'de ekrana gelen "Aramızda Kalmasın" programına konuk olan ve dizide 'Sedef Onaran' karakterine can vermiş usta tiyatrocu Suna Keskin bu yaşananların sorulması üzerine "Dizi çekimi çok uzun bir süreç. Uzun süreli bir çalışma ortamı yaşıyorsan, uzun süreli birliktelik yaşıyorsan bazı şeyleri tolere etmen gerekir. Onların kırgınlıklarını bilmiyordum. O setlerde ne kavgalar ve ne yanlışlar yaşanıyor. O sette de bir sürü şeyler yaşandı. Buna ben şahidim. Oyuncular tolere etti. Bazıları ayrıldı gitti. Bazıları daha sonra geldi. Bazı şeyler affedildi ve görmezden gelindi. Bu da görmezden gelinebilirdi. Niçin başka birisi hoş görülüyor da ötekinden esirgeniyor? Yalnış bir şey. Hele bir iş artık bir yere gelmişse daha dikkatli olunması gerekir. Keşke o tarihte 'Vuralcığım sensiz olmaz. Senden vazgeçmeyiz' denilseydi. Şimdi bu üzüntülü şeyi yaşamazdık. Yazık olmuş bir dostuk... " şeklinde konuştu.



Avrupa Yakası'nın unutulmaz oyuncusundan tepki: "Keşke bunlar yaşanmasaydı" - Resim : 5


ATA DEMİRER GERİ DÖNMÜŞTÜ

Ata Demirer dizide annesini canlandıran Hümeyra ile tatsızlık yaşamış, 3. sezon başında diziden ayrılma isteğini senarist Gülse Birsel ve yapımcı Sinan Çetin'e bildirerek sezon sonunda diziden ayrılmıştı.

Seren Serengil'den Devlet Bahçeli'ye 'Öcalan' tepkisi: 'Koltuk sevdası...' Seren Serengil'den Devlet Bahçeli'ye 'Öcalan' tepkisi: 'Koltuk sevdası...'

Daha sonra Gülse Birsel ile buzları eriten Ata Demrier, diziye 6. sezonda tekrar geri dönmüştü.

Ana oyunculardan biri olan Hümeyra, Ata Demirer'in geri dönüşünün ardından dizinin 5. sezon finalinden sonra oyuncu kadrosundan ayrılmıştı.

www.sacitaslan.com