Dünyaca ünlü oyuncu Alain Delon uzun süredir yaşadığı sağlık sorunları ve tartışmalı ötenazi talebinden sonra 18 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Delon, ölümünden önce köpeğiyle gömülmek istediğini söylemişti ancak bu isteğin, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine yerine getirilmeyeceği çocukları tarafından açıklandı.

Fransız aktörün cenaze töreniyle ilgili yeni detaylar da belli oldu. Alain Delon, üç çocuğunun isteği üzerine cumartesi günü kır evinin arazisinde gizli bir şekilde toprağa verilecek. Törene özenle seçilmiş 40 kişi davet edildi ve fotoğraf çekmemeleri konusunda uyarıldılar.

Sıla'nın o halini görenler şokta: Silikonu fırlamış Sıla'nın o halini görenler şokta: Silikonu fırlamış

Yas tutanlardan tören sırasında cep telefonlarını plastik torbalara koymaları istenirken fotoğraf çekilmemesi gerektiği söylendi. Ayrıca, uçak ve dronların mülkün üzerinden uçması da yasaklandı.

Ünlü oyuncu, yerel yönetimden özel izin aldıktan sonra, 1970'lerde satın aldığı ve öldüğü Loiret'deki Douchy'deki La Brûlerie'de inşa ettirdiği şapele defnedilecek. Şapel, çoğunluğu ormanlık olan yaklaşık 300 dönümlük arazideki bir mezarlıkta yer alıyor ve Delon, şimdiye kadar evcil köpeklerinden en az 35'ini buraya gömdü.

Delon, Loubo adlı köpeğinin de kendisiyle birlikte gömülmesini talep etmişti. Hayvan hakları savunucularının protestoları sonrasında, aktörün üç çocuğu Anthony, Anouchka ve Alain-Fabien köpeği ailede tutmayı kabul etti.

Sözcü