AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba K.'nin tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Zengin, "Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest bırakılır" yorumunu yaptı.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den sokak röportajında ki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba K. için dikkat çeken bir çıkış geldi. Zengin, Dilruba'nın her cümlesinin 'yanlış' olduğunu belirtirken tutuksuz yargılanması gerektiğini de söyledi.

Katıldığı bir TV programında Zengin, "Bence tutuksuz yargılansın. Muhtemeldir ki ilk duruşmada serbest bırakılır. Ben kendisini dinledim, kusura bakmasın ama böyle cahil bir konuşma uzun zamandır dinlememiştim. Söylediği her cümle yanlış tek tek düzeltmemiz lazım. Meseleyi, konuştuğu konuyu hiç bilmiyor. Ama tutuksuz yargılanmalı" ifadesini kullandı. 

“Buca Levantenler Rotası” keşfedilmeyi bekliyor “Buca Levantenler Rotası” keşfedilmeyi bekliyor

Zengin'in çıkışı sosyal medya platformu X'in 'Trend Topic' listesinde de yer aldı. 

NE OLMUŞTU?

Instagram yasağını eleştirdiği için iki kez tutuklanan Dilruba K. hakkında, avukatı Hüseyin Yıldız'ın itirazı üzerine Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tahliye kararı verildi.

Ancak Dilruba K. hakkında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçundan verilen tutuklama kararına yapılan itiraz ise reddedildi.

Dilruba K.'nın tutukluluğu sürecek.

Sözcü