ZULUM SİZDENSE BEN SİZDEN DEĞİLİM

MHP nin Meclis Başkanlığını AKP ye hediye etmesi AKP nin yeniden önünü açmış, Tek başına iktidar olmanın gücüyle hızla hedefini gerçekleştirmek üzere tek adam rejimine doğru hızla yol almaktadır. AKP nin yeniden iktidar olması tek başına MHP nin değil henüz süreç devam ederken Çatışmasızlık sürecini sonlandırıp, zamansız bir Öz yönetim projesi ile AKP ye Türkiyenin batısında meşruiyet kazandırarak ülkenin Kaosa sürüklenmesine neden olal PKK dır.

Cumhurbaşkanı ettiği tarafsızlık yemini tamamen yok sayarak AKP nin genel Başkanı gibi davranmaya, hatta daha da ileri giderek AKP dışında ki partilere onlar, AKP ve yandaşlarına biz diyerek tam bir ayrımcı ve ötekileştirici tutum izlemektedir.

Cumhurbaşkanı en son akıllara durgunluk veren bir söz söyleyerek PKK yı kastederek Türkiye Halkına yönelik olarak YA BİZDENSİNİZ YA ONLARDAN bunun başka yolu yok demiştir.

Ben Buradan açıkça ifade ediyorum;

Elbette bir Ülkenin Güvenlik güçlerinin teröre karşı tavır alması mücadele etmesi en doğal hakkıdır. Ancak, bu mücadele halka zarar vermek için değil, halkı korumak için yapılırsa meşrudur.

Eğer Halkın evi başına yıkılmışsa, birçok mahsum insanın cesetleri enkaz altında çürümüşse, bir coğrafya da 500 bin insan yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalmışsa, evi yıkılan insanlar soğuğun, açlığın, sokağın insafına terk edilmişse, Anayasa işlemez hale getirilip, kanunlar sadece iktidardan yana olmayanlara işletiliyorsa, emekçiler, öğrenciler, kadınlar hatta çocuklar demokratik hakkını talep etmek için sokağa çıktığında polis şiddetine mağruz bırakılıyorsa, Üniversite hocaları kürsülerinden alınıp sadece barış talep ettiği için hukuksuzca tutuklanıyorsa, Güvenlik güçleri dokunulmazlığı olan milletvekillerini bile hastanelik ediyorsa, basın özgürlüğü bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılmış, gazeteler ve televizyonlar bir bir kapatılıyorsa, yeniden 70 li yıllara dönülerek kitlesel katliamlar üst üste gerçekleştiriliyorsa, Ülkenin her karış toprağında can güvenliği sorunu yaşanıyorsa, Korku İmparatorluğu Ülkeyi Kara bulut gibi sarmışsa, yani zulum sizdense,

Kusura bakmayın ben sizden değilim.

Bana kimse bizden değilsen onlardan sın diyemez. Ben onlardan da değilim.

Ben Barıştan yanayım, demokrasiden yanayım, özgürlükten yanayım, mazlumdan yanayım. Türkiye halkından yanayım.

Özgürce Gazetelerini basamayan Gazetecilerden yanayım.

Düşüncelerini açıklayamayan Üniversite öğretim üyelerinden yanayım.

1 Mayısta işçi Bayramını kutlayamayan emekçiden, Nevruz bayramını kutlayamayan kürtten yanayım.

Savunma hakkı elinden alınan Avukattan, Tarafsızca karar veren  yargıçtan yanayım.

AKP li olmadığı için işe giremeyen işsizden, AKP li olmadığı için işten atılan işçiden yanayım.

Ben Hes lerin gaspettiği derelerden, Res lerin yok ettiği arılardan, kuşlardan yanayım.

Kısaca ben Halktan, haktan, hukuktan, adaletten, dostluktan, kardeşlikten, sevgiden, hoşgörüden yanayım.

Tüm bunlar suçsa ben de suçluyum.