3.SAYFA

Yine Metro Turizm yine olay: Bozuk otobüste yanık kokusu

Skandalları bitmek bilmeyen Metro Turizm bir kez daha gündem oldu. Ankara İstanbul seferi yapan otobüsten gelen yanık kokusuna rağmen yola devam eden otobüste yolcular korku dolu anlar yaşandı.

Ankara'dan İstanbul'a giden eden Metro Turizm aracı hareket ettikten kısa bir süre sonra arıza yaptı. Akıncılar gişesi civarında yaşanan arızaya şoför ve muavin motora su dökerek müdahale etti. Yaklaşık yarım saat sonra yeniden hareket aracın içinde yoğun bir yanık kokusu oluştu.

Motor bölümünden yayılan ısı ve gelen ses yolcuları endişelendirince otobüste tartışma yaşandı. Otobüsün durdurulmasını ve inmek istediklerini ya da aracın değişmesini talep eden yolcular, bu değişimin sadece Düzce'de gerçekleşebileceği yanıtını aldılar.

Sadece Düzce'de araç olduğunu söyleyen yetkiliye karşılık insanların bu tehlikeli yolculuğa devam etmek istememesi üzerine otoban kenarında durdurulan otobüs boşaltıldı ve yol kenarında bekledi.

Ototbüste korku dolu dakikalar geçiren yolcular ise "Şoför ya da muavinin yapabileceği herhangi bir şey yoktu. Çünkü merkezi aradılar ancak 'yolculuğa devam edin' yanıtı aldılar" dedi.

METRO TURİZM’DE YAŞANAN İLK SKANDAL DEĞİL

Metro Turizm geçtiğimiz yıllarda da cinsel istismar skandallarıyla gündeme gelmişti. 2016 yılında, Muğla'dan İstanbul'a giden üniversite öğrencisi bir genç kız, uyuduğu esnada yanındaki Metro Turizm çalışanının cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuştu. Yaşanan olayın ardından binlerce vatandaşın tepkisi üzerine firma yetkilileri tarafından özür mesajı yayımlanmıştı. 2017 yılında ise aynı firmada çalışan bir şoförün cinsel istismar görüntüleri sosyal medyada gündeme gelmişti. Son olarak da muavin 17 yaşındaki bir genç kızın yanında mastürbasyon yaparken yakalanmış ardından ise firma yetkilileri tarafından, “Görüntüler 2 ay önce bir yolcumuz tarafından kaydedilerek bize gönderildi. İzledikten sonra şoförün iş akdine son verdik” açıklaması yapılmıştı.

GÜRCİSTAN’A KAÇAN SAHİBİNİN DOSYASI KABARIK

Galip Öztürk, 5 Temmuz 2003 tarihinde çıkar amaçlı suç örgütü oluşturmak suçuyla yargılanmasına rağmen daha sonra serbest bırakıldı. 2005'te Van Et'i kendi grubuna katarken, 2009 yılının başında Metro Turizm'i halka açmak için Van Et'e sattı. Nisan 2009'da İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) manipülasyon yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı ve adliyeye sevkedildi. Ancak daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aynı ay Metro Turizm hisselerini yine kendisine ait olan Van Et Ticaret Yatırımlar’a devredilmesine Rekabet Kurulu tarafından onay verildi. 2009'un son aylarında ise bir iş adamına zorla 2 milyon liralık senet imzalattığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Öztürk, 29 Şubat 2012'de tehditle çek-senet tahsilatı yaptığı, sermaye piyasası suçları (manipülasyon) işlediği ve kokain kullandığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra, tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Galip Öztürk tarafından Metro Petrol Tesisleri Şirketi hisselerinde manipülasyon yaptığı iddiasıyla dava açıldı. Galip Öztürk'e borsa işlemleri nedeniyle birçok kere idari para cezası verildi. Suç örgütüne üye olma davası nedeniyle eski SPK üyesi Abdülkerim Emek Başbakanlıktaki görevinden istifa etti.

Galip Öztürk Kuvvet Köseoğlu cinayetini azmettirdiği iddiasıyla önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme daha sonra Galip Öztürk'ün duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezasını müebbet hapse çevirdi.

Galip Öztürk 19.04.2013 tarihinde yapılan duruşmasında tahliye kararı verilmiştir. Daha sonrasında müebbet cezası onanan Galip Öztürk Yargıtay kararını önceden öğrenerek Gürcistan'a kaçtı.

Büşra İlaslan

Odatv.com