Yeni İl Başkanı’nı Bekleyen Gelecek

1- “İzmir’i yöneten oligarşiye” karşı mart yerel seçimlerinden sonra  geri adım attırma konusunda olumlu gelişmeler oluyor.

2- Ankara’da  mart seçiminden sonra  belirlenen MYK’da   Aziz Kocaoğlu  ve ekibi “ bizden biri MYK’ya giremiyorsa  diğer ekipten de  girmesin “  “resti” yüzünden , hiç bir İzmir’li  MYK’ya  girememişti.

3- İzmir’de iki ayrı ekip varmış   gibi görünsede bu  net değil. Aziz Kocaoğlu’nun milletvekili yaptığı Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan ve Hülya Güven’den oluşan ekip dışında ,  bunların  karşısında  “birlikte”  hareket eden başka bir ekip  yok.

4- Karşı tarafta  Musa Çam, Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam  ve Genel başkan nezlinde büyük bir itibarı  olan Aytun Çıray   bu ekibe karşı  bireysel mücadele  veriyorlar.

5-İzmir Konusunda: Rıza Türmen, Güldal Mumcu ve Rahmi Aşkın Türel  etkisiz eleman konumundalar.

6-Erdal Aksünger’in Genel başkanın baş danışmanı olması bu ekip için  çok büyük bir darbe olmuştur.

7-Aziz Kocaoğlu ve ekibi İl başkanlığı’na önerdikleri Salih Özçiftçi’nin atanacağından çok emindi. Çünkü bugüne kadar Ankara’dan ne istemişlerse  almışlardı.

7-Ali Engin’in istifa etmesi ve yerine gelecek kişi konusunda ekibe, Ankara nezlinde  açık destek vermemesi ,ekip için İzmir’de alınan en büyük darbe olmuştur.

8-Ayrıca ekip  Ali Engin’in Bedri Serter’e destek vermesini hazmedememiş ve onun üstünü kalın bir çizgiyle çizmiştir.

9-Aziz Kocaoğlu ; Tayyip Erdoğan’dan sonra tanıdığım en “kinci”  adamdır. Bedri Serter’in İl başkanı olmasını istemediyse ;  onu en yakın  zamanda, üstelik  herkesin içinde “itibarsızlaştırmak ” için fırsat kollayacaktır.

10- Tüzük gereği İstifa eden İl başkanı yerine yönetimin  içinden veya dışardan bir başkan seçme yetkisi olan İzmir il örgütü  bu konuda  kötü  bir sınav vermiştir.

11-Bedri Serter  Ankara tarafından İzmir İl Başkanı olarak belirlendiğinde, bunu onaylayacak olan İzmir il örgütü  10’a  karşılık 12 kişi ile karşı çıkmış ve onaylamamıştır.

12-Bu İzmir İl önetiminin  Ankara’ya  başkaldırısıdır.  Açıkça  “ İl başkanı  dayatmanızı kabul etmiyor  ve  sizi tanımıyoruz demektir”.

13-Birgün sonra Ankara’dan gelen talimatın şokuyla ;  yedekleri göreve çağıran ve   atanan  İl başkanını onaylamaları  bir trajedidir. Verdikleri birliktelik resmide kimseye samimi gelmemiştir. Zaten ekibe yakın olanlar resim karesinin arka taraflarına saklanmışlar.

14-Mevcut İl yönetiminin atanan İl başkanını önce kabul etmemesi , sonra  kabul etmesi Haziranda yapılacak olan Milletvekili seçimlerinin sonucu ve sonrasında  söylenecek  sözler konusunda bize  çiddi ipuçları veriyor.

15-Aziz kocaoğlu ve ekibi Haziranda yapılacak olan Milletvekili seçiminde  “olaki” başarısız olunursa, aynen şunu söyleyecekler: “Bizim istediğimiz kişiyi  İl başkanı yapmadığınız, bu seçim yenilgisinin sorumlusu  da,  Ankara ve mevcut il başkanıdır” diyecek.

16-Mevcut il yönetimi ise bu konuda benzer açıklamalar yaparak: “Başımızda ki kişiyi biz seçseydik seçimlerde başarılı olurduk. Bu başarısızlığın sonucu Ankara ve atanan il başkanı olan Bedri sertel’dir” diyecek.

15-Atanan İl başkanı Bedri Sertel ise,  o da seçim yenilgisinin sorumluluğunu almayacak ve beni atadınız ama, ellerimi ve ayaklarımı bağladınız. Bana çalışacağım il yönetimi belirleme  şansı verseydiniz bügün bu başarısızlık yaşanmazdı diyecek.

16-Ankara’da bu kararı veren başta Tekin Bingöl seçimden sonra koltuklarını başkasına bırakacakları için onlarda sorumluluktan kaçacaklar.

17- Bu kadar net olan İZMİR resiminde yapılılması gerekeni  ben yazayım.

a)Mevcut İl yönetimi hemen  görevden alınmalı ve İzmir’i seçimde çalıştıracak dinamik bir il yönetimi  atanmalı.

b)Milletvekilleri kesinlikle üye ile yapılacak bir önseçimle belirlenmeli.

c) İzmir’de kullanılacak kontejanlar mutlaka İzmir’de ikamet edenlerden seçilmeli.

d) İzmir’de seçim Stratejisi Büyükşehir Belediye başkanı, İlçe belediye başkanı ve ilçe yönetimleri üzerine kurulmalı. Büyükşehir ve İlçe Belediye  başkanlarının seçilirken aldıkları oyun altına “oy almaması”  hedef seçilirse, en az geçen seçime göre 2 milletvekili daha kazanmış olunur. Yoksa geçen seçime göre 2 veya 3 milletvekili eksik izmir’den çıkar. 

 

 

SON:Temiz Toplum…Temiz Siyaset…Temiz Türkiye için Temiz CHP