VELİ KARAKURT YAZDI: SAHİ NARLIDERE DE KAZANDINIZ MI?



Partinin önündeki zorlu süreci görmemezlikten gelip, Genel Başkanın Belediye Başkanları örgüt içine müdahale etmesin demesine rağmen, orantısız delege seçimleri, orantısız kongre yarışı yaparsanız, Donanımlı, birikimli, 15 yıldır kimin yönetici olduğuna bakmadan kesintisiz parti için çalışan centilmen bir Cumhuriyet kadınının adaylığına bile tahammül edemezseniz, İlçe Başkanı adayı olmuş bir kadını alakası olmayanların bile oturduğu protokol koltuklarına layık görmezseniz,  CHP üyelerinin çoğunluğunu temsil eden ama partiyi zora sokmak istemediği için ayrı liste ile delege seçimine girmeyen İlçe Başkanı kadın aday ve arkadaşları üzerine Belediyenin emekçilerini saldırtırsanız kusura bakmayın ne kadar çok oy alırsanız alın siz seçim kazanmış sayılmazsınız.

Türkiye yi ve Türkiye halkını zor günler bekliyor. Tek Adam Rejimi ni artık iliklerimize kadar hissediyoruz. Demokrasi, özgürlükler, Adalet tamamen yok sayılıyor. Bu Ülkenin gazetecileri, milletvekilleri, bilim adamları, emekçileri bir bir toplanıp zindanlara atılıyor. 2019 da tekrar seçim kaygısı olduğu için biraz ihtiyatlı davranıldığını düşündüğünüzde seçildikten sonra herkes potansiyel cezaevi sakini gözüküyor.

Adalet Bakanlığı 50 den fazla cezaevi yapıyor. Neredeyse her İle bir cezaevi daha yapılıyor. Bu hazırlıkların 2019 sonrası hazırlığı olduğunu herkes söylüyor. Göstere göstere bir baskı rejimi geliyor. Bu gün kongreyi kazanabilir iki yıl daha başkanlık yapabilirsiniz. Ama biliniz ki iki yıl sonra ne ortada kongre kalacaktır, ne de belediyeler.

Ne işçi emeğinden söz edilecek, ne de sendikadan. Ne bizim yazacağımız gazete kalacak, ne sizin söyleşi yapıp maniple edeceğiniz medya kuruluşları. Bırakınız söyleşi yapmayı izleyeceğiniz televizyon okuyacağınız gazete kalmayacak. Ne evlerine gidip resim çektirip paylaşacağınız, ne sabahları kahvaltı, akşamları yemek ne de kongreye 48 saat kala kokteyl vereceğiniz delege bulacaksınız. Ne belediyelerde ihale kalacak, ne de kentlerde dönüşüm. AKP Oklarını CHP li Belediyelere çevirdi. Onlar için artık Hukukun Adaletin hiçbir önemi yok. Yargısız görevden almaların süreceği anlaşılıyor.

Bilinmelidir ki karanlık günler geliyor. Karanlık ne aydınlığa benzer ne de alaca karanlığa. Karanlıkta en yakınınızda ki ni bile görme şansınız yok. Gündüz  elinden tutmadığınız adamın zifri karanlıkta elini bulamazsınız.

Ayrımcılık yapacaksın, kendi geleceğin için Ülke geleceğini, partinin geleceğini feda edeceksin kongrede orantısız bir sonuç alacaksın, sonra mülakat verdiğin gazetede ayrımcılığa devam edeceksin.


 Kongreden sonra Ege telgraf gazetesine yaptığı açıklamada önce kimseyi ötekileştirme lüksümüz yok diyeceksin, hemen arkasından Narlıdere yi 10 kişiye mi yönettireceğiz deyip ayrımcılığa devam edeceksin. Sonra da sizden birlik beraberlik beklentisine yeni bir ötekileştirme ile sosyal medya dan CHP aktivistlerini çıkararak arkadaşlık ilişkilerinizi koparacaksınız. Bu da yetmeyecek Narlıdere CHP üyeleri diye  bir WhatsApp sayfası açıp onları üye bile kabul etmeyeceksin. Sonra da birlik beraberlik, sevgi hoşgörüden söz edeceksin.küçümsediğiniz, aslında Narlıdere de binlerce insanın düşüncesi ile aynı düşünceleri taşıyan o on kişi var ya; AKP nin saldırıları size döndüğünde meydanlarda göğsünü sizin için de siper edecek, ama küçük menfaatler için etrafınızda bulunan bir çok kişi yanınızda olmayacak.

İki örnek beni çok etkiledi.  Bir yanda Narlıdere İlçe Kongresinde bir kadın adaya tahammül edemeyip kadın adayın listesine centilmence delege adayı yazdığı için Divana dilekçe vererek listeden adının çıkarılmasını isteyen ve rakip aday yanlıları üzerine belediye işçilerini saldırtan bir belediye başkanı ,

Diğer yanda ertesi gün Karşıyaka kongresinde kendisine ağır eleştirilere yanıt vermek için kürsüye çıkan ve eleştirilere yanıt verdikten sonra süreç kavga süreci  değil, bu güne kadar bilerek yada bilmeyerek kırdığım üzdüğüm tüm partililerimden özür diliyorum diyen Karşııyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar.

Sizin için 2019 Seçimlerinden daha önemli olabilir kongre kazanmanız. Sizin için 2019 a giderken birlik ve beraberliğin bozulmasının da bir önemi olmayabilir.
Ama bilinsin ki Bizim Türkiye gibi, demokrasi gibi, Adalet gibi İnsan Hak ve özgürlükleri gibi derdimiz var ve bu mücadeleyi her şeye rağmen sürdüreceğiz.

Ne CHP den vazgeçeceğiz, ne de Türkiye Halkı için bedel ödemeyi göze almış Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’ndan. Bizim ne partililiğimiz sahtedir, ne sevgimiz.  Yüreğimiz Ülkenin aydınlık geleceğine kilitlenmiş, hedefimiz CHP nin iktidarına.